Rīgā notiks Eiropas Latviešu apvienības biedru kopsapulce

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Svētā Pētera baznīcas tornis un Vecrīga.
Rīgas Svētā Pētera baznīcas tornis un Vecrīga. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgā Eiropas Latviešu apvienība (ELA) šodien pulcēsies uz biedru kopsapulci, kurā atzīmēs arī organizācijas 70 gadu pastāvēšanas gadadienu, informēja ELA pārstāve Rasa Saliņa.

Sanāksmē iecerēts izvērtēt organizācijas paveikto un nospraust uzdevumus turpmākajam kopdarbam. Kopsapulcē plānots apspriest kopējās ieceres, prioritātes un vajadzības ar citu Eiropas diasporas organizāciju vadītājiem, ELA prezidiju un Latvijas partneriem.

Sapulces atklāšanā varēs dzirdēt Valsts prezidenta Egila Levita un citu valsts augstāko amatpersonu uzrunas. Priekšpusdienā notiks trīs domnīcas par tādām tēmām kā kopdarbība, izglītība un patstāvība. Pirmajā domnīcā 2030.gada perspektīvā tiks izvērtētas, kādas būs Latvijas un diasporas saiknes un arī ELA loma to veidošanā turpmākajā desmitgadē.

Savukārt otrajā domnīcā spriedīs par diasporas latvisko izglītību kā atslēgu uz mūsdienīgu latvietību Eiropā. Trešā domnīca aizsāks tā saucamo "pilsoniskā mecenātisma" kampaņu, kuras uzdevums ir piesaistīt spēkus, zināšanas un resursus pilsonisko organizāciju darbam diasporā un Latvijā. Slēgtajā sēdē ELA apspriedīs finanšu un pārvaldības jautājumus, darba uzdevumus nākamajam cēlienam, kā arī lems par nākamo Eiropas Latviešu kultūras svētku norises laiku un vietu.

ELA 70.jubilejas zīmē vakarā notiks saviesīgs saiets, kurā būs iespēja, atbilstoši tā brīža pulcēšanās noteikumiem, sveikt ELA jubilejā un vērot pirmo ELA balvas pasniegšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu