IZM valsts sekretāra amata konkursā saņemti 11 pieteikumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Micolas/Shutterstock.

Atklātajā konkursā uz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra amatu saņemti pieteikumi no 11 pretendentiem, informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Santa Jirgensone.

Viņa klāstīja, ka amata konkurss, kas tika izsludināts 21.jūlijā, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz konkursa otro kārtu, pretendentu vērtēšanas komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un prezentēs stratēģisko redzējumu par IZM attīstību, kā arī izglītības, zinātnes, sporta, jaunatnes un valsts valodas politikas vidēja un ilgtermiņa prioritātēm un attīstību.

Savukārt uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, pārbaudot viņu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, pārmaiņu vadīšanu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, un tās sastāvā ir Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, kā arī Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela.

Tāpat pretendentu vērtēšanā piesaistīti neatkarīgie novērotāji - Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Kā ziņots, jūlija vidū IZM valsts sekretāra amatu astoņus mēnešus pēc iecelšanas tajā atstāja Jānis Volberts. Viņš IZM valsts sekretāra amatā ar Ministru kabineta apstiprinājumu tika iecelts 2020.gada 1.decembrī, savukārt pēc savstarpējas vienošanās darba pienākumus noslēdza šī gada 15.jūlijā.

Līdz konkursa noslēgumam IZM valsts sekretāra pienākumus pildīs valsts sekretāra vietnieki - Sporta departamenta direktors Edgars Severs un Struktūrfondu departamenta direktore Santa Šmīdlere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu