TVNET GRUPA: Mēs nevaram un nedrīkstam palikt malā, kad tiek ignorēti līdzcilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltijas Dažādības biznesa forums
Baltijas Dažādības biznesa forums Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Mēs nedrīkstam un nevaram palikt malā, kad tiek ignorēti līdzcilvēki," tā 5.augustā notikušajā konferencē "Baltijas Dažādības biznesa forums" uzsvēra TVNET GRUPAS mārketinga nodaļas vadītājs Ansis Egle. 

Baltijas Dažādības biznesa forumā runātāji fokusējās uz dzimumu līdztiesības, LGBT jautājumiem, cilvēku ar invaliditāti jautājumiem, kā arī etniskās un rases piederības (tai skaitā migrācijas un bēgļu) jautājumu risināšanu. Tie iezīmēja nepieciešamību veidot arvien iekļaujošāku sabiedrību, kurā netiktu diskriminēts vai izslēgts neviens kopienas loceklis. 

"Un šī ir viena no reizēm, kad mēs kopā aicinām un darām visu, lai padarītu labāku dzīvi tiem, kuriem šobrīd tā nav pašsaprotama pieredze Latvijā,"

konferencē izteicās Egle. Viņš norādīja, ka praida nedēļa ir viena no iespējām šiem cilvēkiem publiski iestāties par netaisnību, kas pret viņiem tiek vērsta. Tāpat arī šīs nedēļas mērķis ir šo netaisnību izcelt un mēģināt to novērst. 

Tajā pašā laikā gan Egle, gan daudzi citi runātāji norādīja, ka mūsdienu sabiedrībā arvien lielāks cilvēku skaits apjauš, ka savas dzimtes vai seksuālās orientācijas noteikšana ir balstīta viņu izvēlē, nevis sabiedrībā iedibinātajā kārtībā. 

"Mēs nevaram un nedrīkstam palikt malā brīdī, kad arvien lielāks cilvēku skaits atklāj dažādību - saskaņā ar Kinsey skalas mērījumu šobrīd liela daļa jaunākās paaudzes cilvēku sevi neasociē strikti viena dzimuma ietvaros," piebilda Egle. 

Konferencē dažādu uzņēmumu pārstāvji, tostarp Egle, pauda pārliecību, ka dažādība ir viena no mūsu sabiedrības galvenajām vērtībām, un tieši viedokļu līderiem un uzņēmumu vadītājiem ir iespēja šo ziņu izplatīt. Egle piebilda, ''Dažādība ir viena no TVNET GRUPAS pamatvērtībām.

Ar šo mēs saprotam, ka pasaule nav monohroma, tā ir dažāda, mainīga un krāsaina - kā pati dzīve."

Runātāji arī uzsvēra, ka šādas pārliecības paušanai skaļi ir nepieciešama drosme, un pateicās visiem, kuri to ir spējuši rast, lai kļūtu par oficiālajiem "Baltic Pride 2021" atbalstītājiem. 

"Bieži vien tam ir vajadzīga drosme, kas ir vēl viena no mūsu uzņēmuma vērtībām. Tādēļ aicinu jūs vienmēr atcerēties, ka proaktīvs atbalsts un rīcība par tiem, kuri nevar dzīvot pilnvērtīgi Latvijā, Baltijā, ir mūsu visu pienākums, lai sabiedrību darītu labāku," savā uzrunā teica Egle.

Savas uzrunas noslēgumā Egle dalījās ar daudziem labi zināmā disidenta Gunāra Astras citātu "Es ticu, ka šis laiks izgaisīs kā ļauns murgs".

Tādējādi norādot, ka arvien aktīvāk iestājoties par vienlīdzību, ar laiku spēsim izveidot iekļaujošu sabiedrību, kur ikviens tās loceklis jutīsies drošs, neatkarīgi no savas seksuālās orientācijas, dzimtes identitātes vai citiem apsvērumiem. 

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu