Koalīcija apspriedīs vakcinācijas loterijas rīkošanu un paaugstinātās stipendijas (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Šodien plkst.14.30 notiks koalīcijas sadarbības sanāksme, kurā partneri pārrunās vakcinācijas loterijas likumprojektu un paaugstināto stipendiju saglabāšanu arī rudens semestrī.

Kā informēja Latvijas Studentu apvienībā (LSA), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) rosinās koalīcijas partnerus saglabāt paaugstināto studējošo stipendiju rudens semestrī.

Piektdien LSA prezidents Kristafers Zeiļuks un sociālā virziena vadītāja Elīza Dāldere tikās ar Muižnieci, lai pārrunātu stipendiju apmēru studējošajiem, sākot no rudens semestra. Ministre, izprotot studējošo ekonomisko situāciju Covid-19 krīzes ietekmē, solīja virzīt koalīcijai ierosinājumu pagarināt Covid-19 atbalsta mehānismu - paaugstinātas stipendijas 200 eiro mēnesī.

Tāpat plānots, ka partneri šodien spriedīs par neviennozīmīgi vērtēto vakcinācijas loterijas likumprojektu. Saeimas deputāts, parlamenta Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens iepriekš TV3 raidījumā "900 sekundes" teica, ka plānotās izlozes raidījumu izmaksas, kas radījušas satraukumu Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), patiešām esot lielas.

Šis jautājums, visticamāk, tiks izrunāts šodien gaidāmajā koalīcijas sanāksmē, kad likumprojekta sagatavotājiem varēs uzdot tiešus jautājumus, sacīja politiķis.

Vienlaikus, runājot par loterijas nepieciešamību, viņš uzsvēra, ka pašreizējā situācijā lietderīgs un saprātīgs šķiet jebkurš solis, kas varētu veicināt iedzīvotāju vakcinēšanos pret Covid-19. "Es neesmu tāds liels šīs loterijas piekritējs, bet man šķiet - ja eksperti saka, ka tā mēs varam kaut vienu solīti pavirzīties uz priekšu, tas ir ļoti labi," komentēja deputāts, atgādinot, ka katra izglābtā dzīvība ir no svara.

"Tiekam galā ar izmaksām un mēģinām ar loteriju - varbūt, ka tas nostrādā," rezumēja Ašeradens.

Jau ziņots, ka trešdien Saeimas deputāti lēma no plenārsēdes darba kārtības izņemt vakcinācijas loterijas likumprojektu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu