Tihanovska pateicas Latvijas pilsoniskajām organizācijām par atbalstu represijās cietušajiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska Foto: AP Photo/Mindaugas Kulbis

Baltkrievijas demokrātiskās kustības līdere Svetlana Tihanovska šodien Latvijas vēstniekam Baltkrievijā Einaram Semanim paudusi īpašu paldies par Latvijas pilsonisko organizāciju sniegto praktisko, medicīnisko, juridisko un psiholoģisko atbalstu represijās cietušajiem, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija.

Tihanovska un viņas biroja darbinieki šodien Viļņā tikās ar Semani un viņa kolēģiem no Briseles un Varšavas.

Tikšanās laikā Semanis pauda Latvijas apbrīnu baltkrievu tautas uzticībai brīvības ideāliem, drosmei un cerībai. Vēstnieks izteicis sašutumu par režīma represijām pret pilsonisko sabiedrību un neatkarīgajiem medijiem. Īpašu satraukumu izsauc Baltkrievijas režīma īstenotā Eiropas gaisa kuģa nolaupīšana un apzinātās darbības, virzot nelegālās migrācijas plūsmas uz Baltkrievijas un Lietuvas robežu, uzsver vēstnieks.

Semanis norādījis, ka Latvija konsekventi turpinās atbalstīt Baltkrievijas demokrātisko kustību cīņā par iekļaujošu nacionālo dialogu, jaunām prezidenta vēlēšanām, visu politiski ieslodzīto atbrīvošanu, represiju pārtraukšanu un cilvēktiesību ievērošanu. Vēstnieks uzsvēra, ka tikai pati Baltkrievijas tauta izlems savu turpmāko likteni.

Tihanovska pateikusies Latvijai par solidaritāti un atbalstu Baltkrievijas tautai un aicinājusi arī turpmāk palīdzēt Baltkrievijas pilsoniskajai sabiedrībai, brīvajiem medijiem un cilvēktiesību aizstāvjiem.

Viņa atzīmēja, ka augstu vērtējams Latvijas atbalsts demokrātiskajai kustībai starptautiskajās organizācijās.

Jau ziņots, ka pagājušā gada 9.augustā Baltkrievija notika prezidenta vēlēšanas, par kuru uzvarētāju tika pasludināts valsts autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko, kurš ir pie varas jau kopš 1994.gada. Opozīcija uzskata, ka vēlēšanas bija viltotas un tajās visvairāk balsu ieguvusi opozīcijas kandidāte Tihanovska, kas tagad dzīvo trimdā Viļņā.

Reaģējot uz vēlēšanu viltošanu un plašajām represijām, Eiropas Savienība, ASV un citas Rietumvalstis noteikušas sankcijas pret Baltkrieviju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu