Apturēta tālāka vakcinācijas loterijas virzība (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: New Africa/shutterstock.com

Vakcinācijas loterijas likumprojekta tālāka virzība pašlaik ir apturēta, jo tam trūkst atbalsta koalīcijā, žurnālistiem pavēstīja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Pēc tam, kad Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcija pagājušajā nedēļā lēma tomēr neatbalstīt vakcinācijas loterijas rīkošanu, Saeima pagājušajā nedēļā lēma likumprojektu izņemt no darba kārtības.

"Diemžēl jākonstatē, ka valdību veidojošo partiju starpā pastāv viedokļu atšķirības un nav vienošanās par šī likumprojekta tālāko virzību.

Nebūtu pareizi, ja situācijā, kur koalīcijas partneru viedokļi atšķiras, likumprojekts tiktu virzīts uz priekšu, neskatoties ne uz ko.

Tāpēc Veselības ministrija šī jautājuma virzīšanu uz šo brīdi, varētu teikt, atliek," sacīja politiķis.

Atsaucoties uz veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) pausto, Pūce sacīja, ka Veselības ministrija izprot, ka vakcinācijas motivēšanas pasākumi ir un būs nepieciešami, tāpēc tiks virzītas jaunas iniciatīvas un meklēti citi veidi, kā to panākt. Kā piemēru deputāts minēja uz otrdienas valdības sēdi sagatavoto ieceri piešķirt papildu līdzekļus ģimenes ārstu praksēm.

Par vakcinācijas loteriju

Pūce pauda viedokli, ka pie šīs ieceres politiķi "agrāk vai vēlāk atgriezīsies".

Kā vēstīts, minēto likumprojektu bija plānots skatīt jau pagājušajā nedēļā Saeimā, taču JKP paziņoja, ka Saeimas sēdē frakcija neatbalstīs Vakcinācijas loterijas likumprojektu, cerot, ka loterijai paredzētie resursi varētu tikt novirzīti veselības aprūpei. Labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP) aģentūrai LETA pauda, ka vakcinācijas loteriju varētu atbalstīt, ja tiktu pārskatītas vai samazinātas tās izmaksas.

Arī "Jaunā vienotība" (JV) atzina, ka ir gatava iepauzēt ar vakcinācijas pret Covid-19 loterijas likumprojekta skatīšanu Saeimā. Partijā atzina, ka plānotās izlozes raidījumu izmaksas, kas radījušas satraukumu JKP, patiešām ir lielas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu