ASV uz Kabulu nosūtīs karavīrus vēstniecības darbinieku evakuācijai (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens
ASV prezidents Džo Baidens Foto: EPA/Alex Edelman / POOL

Talibiem turpinot savu uzbrukumu Afganistānā, Savienotās Valstis ceturtdien paziņojušas, ka nosūtīs uz Kabulas starptautisko lidostu armiju, lai organizētu ASV vēstniecības personāla evakuāciju.

Valsts departaments norādījis, ka, mainoties drošības situācijai, ASV izlēmušas turpināt savas civilās klātbūtnes samazināšanu Afganistānā.

Valsts departamenta pārstāvis Neds Praiss piebildis, ka ASV prezidenta Džo Baidena prioritāte esot ārvalstīs strādājošo amerikāņu drošība.

Praiss uzsvēra, ka vēstniecība turpinās darbu savā līdzšinējā atrašanās vietā, taču vienlaikus nenoliedza ziņas, ka vēstniecība varētu tikt pārcelta uz Hamida Karzai starptautisko lidostu.

Viņš arī pavēstīja, ka tiks organizēti ikdienas avioreisi, lai evakuētu afgāņu tulkus un citas personas, kas sadarbojušās ar ASV un, tuvojoties talibiem, bažījas par savām dzīvībām.

Tikmēr Pentagons paziņojis, ka uz Kabulu vēstniecības darbinieku evakuācijas nodrošināšanai nekavējoties tiek nosūtīti 3000 karavīru.

Ministrijas pārstāvis Džons Kirbijs pavēstīja, ka karavīri uz Kabulas lidostu tiks nosūtīti tuvāko 24 līdz 48 stundu laikā.

Arī Lielbritānija ceturtdien paziņojusi, ka nosūta savus karavīrus uz Afganistānu, lai organizētu savas vēstniecības personāla evakuāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu