Metropolīts Aleksandrs: Baznīcu nedrīkst izmantot aicinājumiem pret vakcināciju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs.
Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Baznīcu nedrīkst izmantot aicinājumiem pret vakcināciju pret Covid-19, uzrunājot ticīgos, norādīja Latvijas Pareizticīgo baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs.

Paziņojumā ticīgajiem garīdznieks akcentēja, ka šodien, kad bīstamā Covid-19 epidēmija plaši izplatījusies pasaulē, tajā skaitā arī Latvijā, Pareizticīgā baznīca par savu galveno misiju uzskata pastiprinātu lūgšanu par šīs nelaimes pārtraukšanu.

"Svētot mediķu darbu un lūdzoties par viņu stiprināšanu, jāapzinās, ka Dieva palīdzība ir visspēcīga un cerība uz to nekad nepievils tos, kuri patiesi un no sirds tiecas pie tās," pauda baznīcas galva. Viņš stāstīja, ka Pareizticīgo dievnamos tiek ievērotas visas valstī rekomendētās epidemioloģiskās drošības un sanitārās kontroles prasības. Gan garīdznieki, gan mūku kārtai piederīgie, gan draudžu locekļi ar izpratni un pilsonisku atbildību izturas pret tiem.

"Mēs nepārtraucam mūsu lūgšanas, cieši paļaujoties uz to, ka Dieva žēlastība mūs neatstās. Dieva palīdzība mums tiek dota caur svētās baznīcas sakramentiem, kā arī caur mediķu nenogurstošajiem darbiem, kas mums šodien tik nepieciešami. Ar savām lūgšanām mēs cenšamies atbalstīt viņus," uzsvēra Aleksandrs.

Aicinot savu draudzi sekot veselības aizsardzības iestāžu rekomendācijām un padomiem, Latvijas Pareizticīgā baznīca nekad un nekur neaicina savus ticīgos atteikties vai izvairīties no vakcinācijas vai citām medicīniskajām darbībām, kas rekomendētas saistībā ar epidēmiju.

"Baznīcas ambons pēc būtības nevar un nedrīkst tikt izmantots aicinājumiem pret vakcināciju. Baznīcas sprediķa būtība ir labās vēsts sludināšana par pasaules pestītāju Kristu, par cilvēku dzimuma glābšanu, par ticību, par mieru, par mīlestību un labiem darbiem," norādīja garīdznieks.

Balstoties tajā, ka kristietība māca par cilvēka brīvību, baznīca atstāj katram cilvēkam brīvību pašam pieņemt lēmumu par vakcināciju. Vienlaikus baznīca nelokāmi atgādina ticīgajiem, ka pasaulē viss pastāv tikai pēc dievišķā nodoma, un bez tā "neviens mats nenokrīt no cilvēka galvas".

"Pieņemot oficiālās medicīnas sasniegumus, arī šajā darbībā mēs redzam Dieva nodomu, vērstu uz kopīgo labumu," uzsvēra metropolīts.

Baznīca lūgs Dievu pasargāt mierā un labklājībā brīvo Latvijas valsti, svēto baznīcu un tautu, tāpat lūdzot, lai Dievs ar savu labo gribu pārtrauktu pārbaudījumus, kas mūs piemeklējuši. "Bet mums visiem nepieciešams pastiprināt lūgšanas un pienest sirsnīgu nožēlu par saviem grēkiem, rūpēties par savas dzīves izlabošanu. Jo tad arī mūsu lūgšana būs iedarbīga," akcentēja metropolīts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu