E-talonu nomainīs jauna norēķinu sistēma

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien plkst.13 5.tramvaju depo, Brīvības ielā 191 notiks "Rīgas satiksmes" preses konference par jaunas sabiedriskā transporta biļešu un pakalpojumu norēķinu sistēmas koncepciju, kā arī tirgus izpētes procedūras sākšanu.

Pasākumā piedalīsies "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa, valdes loceklis Gints Zeltiņš un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV).

Kā iepriekš informēja Innusa, jaunās biļešu sistēmas izveidei nepieciešami vismaz divi gadi. Pašlaik notiekot sistēmas veidošana un testēšana.

Viņa uzsvēra, ka tā nav tikai norēķinu sistēma, bet jāparedz plaša funkcionalitāte, sākot ar pasažieru uzskaiti un beidzot ar maršrutu plānošanu. Turklāt sistēma jāuzstāda un jāsalāgo 800 transporta vienībās.

Līdz jaunās sistēmas ieviešanai funkcionēs līdzšinējā e-talonu sistēma.

No šī gada 1.janvāra elektroniskā norēķinu sistēma (ENS) ir "Rīgas satiksmes" īpašums, pārņemtas ar sistēmu saistītās iekārtas no uzņēmuma "Rīgas karte".

Iepriekš medijos plaši izskanēja informācija, ka rīdzinieki par "Rīgas kartes" pakalpojumiem, iespējams, pārmaksā vairākus desmitus miljonu eiro. "Rīgas satiksmes" sadarbība ar "Rīgas karti" sākās 2008.gadā.

2020.gadā "Rīgas satiksmes" ieņēmumi bija 182,9 miljoni eiro, kas ir par 25,9 miljoniem eiro mazāk nekā 2019.gadā. Savukārt izdevumi bijuši 181 miljons eiro, un tos izdevies samazināt par 19,1 miljonu eiro.

Uzņēmuma EBIDTA 2020.gadā bijusi 46 miljoni eiro, kas ir līdzvērtīgs rādītājs 2019.gadam, kad tā bija 46,9 miljoni eiro. Kā tika uzsvērts preses konferencē, situācijā kad būtiski sarucis pasažieru skaits, šis rādītājs esot vērtējams kā ļoti augsts.

Uzņēmums pagājušajā gadā strādājis ar vairāk nekā viena miljona eiro peļņu.

"Rīgas satiksme" dibināta 2003.gadā, un tās statuss ir 100% Rīgas pilsētas pašvaldībai piederoša kapitālsabiedrība. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāla daļas šādās kapitālsabiedrībās - SIA "Rīgas karte" (51%), SIA "Rīgas acs" (100%). Pašlaik uzņēmumā strādā ap 3800 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu