Saeimā virzīs straujāku Latvijas austrumu robežas izbūvi

Hibrīdkara realitāte
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas-Baltkrievijas robeža pie Silenes.
Latvijas-Baltkrievijas robeža pie Silenes. Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeima šodien lems par vairāku valdības virzītu likumu grozījumu nodošanu izskatīšanai komisijās, lai straujāk izbūvētu Latvijas-Baltkrievijas robežas infrastruktūru. Grozījumi Meža likumā un Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā paredz, ka Latvijas austrumu robežu tiek plānots papildināt ar ceļu izbūvi, tiltiem, kā arī dzeloņstiepļu žogu.

Tāpat, veicot robežas izbūvi, ir paredzēts, ka tiks izcirsti vairāki koki un krūmi, kurus uzraudzīs "Latvijas Valsts meži". Grozījumi arī paredz, ka valstij būs vieglāk atsavināt nocirsto koksni, lai process ar robežas izbūvi virzītos straujāk.

Grozījumi Būvniecības likumā paredzēs, ka Būvniecības valsts kontroles birojs uzraudzīs Iekšlietu ministrijas vai tās padotības iestādes vajadzībām nepieciešamo būvju būvniecību valsts robežas joslā, patrulēšanas joslā un robežzīmju uzraudzības joslā.

(Video) Kā uz Latvijas robežas tiek notverta migrantu grupa:

Šīs izmaiņas nepieciešamas, lai nodrošinātu efektīvu un vienotu būvniecības dokumentu saskaņošanas procesu attiecībā uz būvniecību valsts robežas joslā, tostarp uz Latvijas un Baltkrievijas robežas.

Tāpat izskatīšanai komisijā nodoti saistīti grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Foto: Lietuvas migrantu nometnes

Foto: Latvijas-Baltkrievijas robežpunkts Silenē. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu