Drēzdenes dārglietu laupīšanas lietā visi galvenie aizdomās turētie ir notverti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA /Scanpix

Vācijas policija paziņojusi, ka visi aizdomās turamie saistībā ar sensacionālo Drēzdenes muzeja aplaupīšanu 2019.gadā ir notverti.

Ceturtdien kādā Berlīnes dzīvoklī aizturēts kāds 23 gadus vecs vīrietis, kurš tiek apsūdzēts par bandas sastāvā veiktu zādzību vainu pastiprinošos apstākļos un par dedzināšanu, vēsta policija un Drēzdenes prokuratūra.

Vīrietis iepriekš jau notiesāts par zelta monētas zādzību Berlīnes Bodes muzejā, taču atradās brīvībā līdz lietas izskatīšanai apelācijas instancē.

Virsprokurors Jirgens Šmits paziņojis, ka saskaņā ar izmeklētāju viedokli visas sešas personas, kas tieši iesaistītas Drēzdenes laupīšanā, tagad ir noskaidrotas un aizturētas.

2019.gada novembrī divi vīrieši ielauzās Drēzdenes pilī esošajā muzejā "Grünes Gewölbe" ("Zaļā velve"), kas pazīstams ar savu Eiropā lielāko dārglietu kolekciju. Laupītāji ar cirvi sadauzīja vienu no vitrīnām un nolaupīja nenovērtējamus rotaslietu komplektus, kas rotāti ar dimantiem un rubīniem un datējami ar 17. un 18.gadsimtu.

Izmeklētāji ir pārliecināti, ka par laupīšanu atbildīga arābu izcelsmes noziedznieku banda, kas pazīstama kā Remmo klans. Šī banda tiek vainota arī par Kanādas monētas "Lielā kļavas lapa" nolaupīšanu 2017.gadā Bodes muzejā. Tā veidota pēc valsts nacionālā simbola parauga un ir viena no pasaules lielākajām zelta monētām.

Pieci aizdomās turamie tika arestēti Berlīnē pagājušā gada nogalē un šī gada maijā.

Četri no viņiem šobrīd atrodas pirmstiesas apcietinājumā, bet viens jau izcieš sodu, kas viņam piespriests par "Lielā kļavas lapas" zādzību.

Policija joprojām meklē četrus iespējamos līdzinātājus, kuru personība jau ir noskaidrota. Viņi pirms zādzības pētījuši nozieguma vietu un varētu būt iesaistīti laupīšanas plānošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu