Baltijas ceļa simbols vienmēr paliks neaptraipīts: ko īsti vēlas politiskie margināļi? (35)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas noliedzēji diskreditē Baltijas ceļa simbolu
Vakcinācijas noliedzēji diskreditē Baltijas ceļa simbolu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Baltijas ceļš pirms 32 gadiem bija unikāls notikums, kas pasaulei demonstrēja trīs Baltijas tautu vienotību atgūt brīvību un apņēmību atjaunot 50 gadus atņemto neatkarību. Savukārt politisko margināļu un vakcinācijas pretinieku rīkotā akcija, kariķējot Baltijas ceļa simbolu, ir vēstures analfabētisms, kādēļ šādu akciju īstā vieta ir un vienmēr paliks tikai vēstures mēslainē.

Vakcinācijas noliedzēji diskreditē Baltijas ceļa simbolu:

Jau iepriekš vēstīts, ka kategoriski pret šādas akcijas rīkošanu ir viens no Baltijas ceļa iniciatoriem Dainis Īvāns, kurš gatavs vērsties policijā, kā arī Anatolijs Gorbunovs un mūzikas “Atmostas Baltija" autors Boriss Rezņiks.

"To es varu saukt par tādu zaimošanu, ņirgāšanos par cilvēkiem,

kas pirms 33 gadiem riskēja ar dzīvību. Šis ir viens no mēģinājumiem devalvēt to visu. Es varu izteikt tikai nicinājumu šādiem te ļaudīm, kas spekulē ar tautai, patiesībā arī starptautiski, svētiem jēdzieniem, kas pasaulē nozīmē pavisam kaut ko citu – solidaritāti, nevis sabiedrības šķelšanu un naidošanu.”

Līdzīgu nostāju pauž arī dziesmas “Atmostas Baltija” autors Boriss Rezņiks.

“Es neredzu nekādu sakaru dziesmai "Baltija" ar vakcinēšanos, tas sakars nav, un saprotu, ka nekad nebūs. Un, ja manam viedoklim ir kāda nozīme, es pat aizliedzu izmantot šo dziesmu vakcinēšanas kaut kādas akcijas. Pirmkārt, tam nav nekāds sakars, un, otrkārt, es neesmu pret vakcinēšanu, es esmu vakcinēts un tas ir normāli. Šaubos, ka tā var skanēt bez manas atļaujas.”

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu