Aktuāli: kā pareizi veikt siekalu testu? (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Lai skolēniem būtu iespēja droši mācīties klātienē, no šodienas pamatizglītības, vidējās un profesionālajās izglītības iestādēs tiks sākta līdz šim apjomīgākā Latvijā vienlaikus veiktā Covid-19 testēšana.

Institūts "BIOR" sagatavojis informatīvu materiālu, kā pareizi veikt siekalu testu. Video materiālā izskaidrots, ka siekalu tests ir absolūti nesāpīgs un vienkāršs, un tas neaizņem daudz laika.

Jau vēstīts, ka plānots nedēļā testēt ap 200 000 cilvēku, un tas ir izaicinājums pakalpojumu sniedzējiem, izglītības iestādēm, bērniem un viņu vecākiem. Testēti tiks bērni un personāls, kuri nav vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19.

Paraugu nodošanas procesu koordinēs izglītības iestāde, ievērojot drošus apstākļus. Savukārt testēšanas rezultātus katrs individuāli saņems dienā, kad tests nodots, vai nākamās dienas rītā iepriekš norādītā e-pastā un e-veselībā. Pilngadīgs skolēns testa rezultātus varēs apskatīties pats, nepilngadīga skolēna vietā to izdarīt varēs vecāki vai viņa likumiskie pārstāvji. Veselības ministrija aicina izglītības iestādi informēt par kontaktinformāciju, ja tas vēl nav izdarīts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu