Glābēji steigušies palīgā meža bedrē iekritušam cilvēkam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien glābēju palīdzība bija nepieciešama kādai personai, kas mežā bija iekritusi bedrē un pati nevarēja no tās izkļūt, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst.17.13 VUGD saņēma informāciju, ka Dienvidkurzemes novada Grobiņas pagastā mežā cilvēks bija iekritis bedrē un saviem spēkiem nespēja no tās izkļūt. Ugunsdzēsēji glābēji atrada cilvēku, kurš bija cietis, palīdzēja izkļūt no bedres, iznesa no meža un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.18.28 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat otrdien ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Limbažu novada Staiceles pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies purvā. Raidot autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens, un cilvēks izmāca no purva.

VUGD atgādina, ka, dodoties uz mežu vai purvu, jāatceras par drošību. Līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112. Ja persona saprot, ka pašu spēkiem nespēs izkļūt no meža vai purva, jāzvana glābējiem un jānosauc pēc iespējas konkrētāki orientieri, jo šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem cilvēku atrast.

Vakar plkst.20.57 tika saņemts izsaukums Aizkraukles novada Klintaines pagastā, kur kokapstrādes objektā dega angārs un kokmateriāli 120 kvadrātmetru platībā. Plkst.00.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vēl aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, šķūnis, ūdens sildītājs divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā, labības rugāji, piededzis ēdiens, divas vieglās automašīnas, koka konstrukcijas daudzdzīvokļu mājas pagrabā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu