Notiesā 16 gadus bēguļojošu sievieti, kas Kazahstānas valdībai nozaga miljonu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Tiesa Krievijas pilsētā Omskā piespriedusi divu gadu un piecu mēnešu cietumsodu kādai sievietei, kas 2003.gadā nozaga Kazahstānas Lauksaimniecības ministrijai 187 miljonus tengu (pēc tā laika kursa - vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru) un pēc tam gandrīz 16 gadus bēguļoja, ziņo Krievijas aģentūra “Interfax”.

Omskas prokuratūras paziņojumā tiesātās sievietes vārds nav minēts, tomēr Kazahstānas vietne “Sputnik Kazakhstan” iepriekš vēstīja, ka tiesas priekšā stājusies Krievijas pilsone Svetlana Kiršova.

Kiršova, kas strādāja Omskas tirgū par dārzeņu pārdevēju, 2003.gadā pārcēlās uz Kazahstānu. Tur viņa kopā ar saviem līdzzinātājiem atvēra uzņēmumu. Šis uzņēmums pieņēma darbā vietējo iedzīvotāju, kas ārēji līdzinās Kiršovai. Izmantojot ārējo līdzību, Kiršova noformēja viltus personas dokumentus. Izmantojot šos dokumentus, Kiršova iekārtojās darbā Kazahstānas Valsts kasē Astanā.

Izmantojot dienesta stāvokli, Kiršova no Kazahstānas Lauksaimniecības ministrijas konta uz sava uzņēmuma kontu pārskaitīja 500 miljonus tengu, no kuriem 187 miljonus viņa vēlāk izņēma skaidrā naudā vienā no Kazahstānas bankām.

Kad viņas darba vietā tika sākta pārbaude par naudas pazušanu, Kiršova aizbrauca no Kazahstānas un atgriezās Omskā, ziņo izdevums “Vesti. Omsk”.

No varasiestādēm Kiršova bēguļoja gandrīz 16 gadus - viņa tika aizturēta 2020.gada decembrī Krievijas pilsētā Belgorodā.

Kazahstānas valdība paziņojusi, ka centīsies no Kiršovas atgūt viņas nozagto naudu.

Omskas prokuratūras paziņojumā arī teikts, ka šajā lietā notiesāti arī divi Kiršovas līdzzinātāji. Netiek gan minēts, kādi sodi viņiem piespriesti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu