IeM: Latvijā trūkst īpašumu, kuri atbilstu bēgļu izmitināšanas kritērijiem (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs piedalās preses konferencē, kurā informē par Eiropas kopīgo maģistra studiju programmu "Stratēģiskā robežu pārvaldība".
Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs piedalās preses konferencē, kurā informē par Eiropas kopīgo maģistra studiju programmu "Stratēģiskā robežu pārvaldība". Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašvaldību atsaucība par iespējām sniegt izmitināšanu bēgļiem ir augsta, tomēr Latvijā trūkst kritērijiem atbilstošu ēku, lai potenciālos patvēruma meklētājus izmitināt, šodien žurnālistiem pēc Operatīvas vadības centra (OVC) sanāksmes sacīja Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Trofimovs uzsvēra, ka šodien OVC sanāksmē tika apzināti iespējamie īpašumi, kuros varētu izmitināt bēgļus, ja tāda nepieciešamība rastos. "Faktiski situācija nav mainījusies kopš 2015.gada, kad šāda veida īpašuma apzināšana tika veikta," piebilda Trofimovs.

Tāpat tika panākta vienošanās par papildus personāla piesaistīšanu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) vajadzībām. Papildus esošiem darbiniekiem, darbā uz sešiem mēnešiem tiks pieņemti 16 darbinieki. Pārsvarā tie būs tehniskie darbinieki, kuri sniegs atbalstu jau esošajiem kolēģiem, kuri pašlaik strādā izdegšanas režīmā ar patvēruma procedūras jautājumiem.

Sanāksmes laikā tika panākta arī vienošanās starp ministriju un Eiropas patvēruma atbalsta biroju par sadarbības plāna parakstīšanu, kas paredz ciešāku sadarbību bēgļu jautājumu izmitināšanā, kā arī vairāku problēmjautājumu risināšanā.

Sadarbības līgums varētu tikt parakstīts nākamnedēļ.

Jau vēstīts, ka kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 544 cilvēki.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 25 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 377 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu