Izsludina NVO projektu konkursu par sabiedrības informēšanu vakcinācijas jautājumos (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Gints Ivuskans / Shutterstock

Lai palīdzētu sasniegt nostādīto vakcinācijas mērķi, Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) izsludinājis projektu pieteikumu konkursu atbalstam nevalstiskajām organizācijām (NVO) sabiedrības informēšanai par vakcināciju pret Covid-19, informēja SIF sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Jēkabsone.

Programmas mērķis ir sniegt atbalstu NVO aktivitātēm, kas tiek īstenotas papildus valsts un pašvaldību institūciju veiktajām darbībām, lai veicinātu vakcinācijas pret Covid-19 procesu visos Latvijas reģionos.

Projekta konkursā plānots atlasīt tos NVO projektus, kuru īstenošana sniedz ieguldījumu pēc iespējas ātrāk sasniegt mērķi vakcinēt 70% Latvijas iedzīvotāju. Programmā projektu īstenošanai pieejamais finansējums ir 396 000 eiro, un vienam projekta iesniedzējam pieejamais maksimālais finansējums ir 33 000 eiro.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauja, kas veikta vakcinācijas sākumposmā 2021.gada februārī, liecina, ka pirmo iespēju vakcinēties pret Covid-19 plānoja izmantot 29% Latvijas iedzīvotāju. Tikmēr 36% atbildēja, ka varētu vakcinēties, tomēr vēlas nogaidīt. Savukārt SKDS aptaujas dati, kas publicēti 2021.gada jūnijā, liecina, ka to cilvēku skaits, kas vēlas vēl nogaidīt, ir samazinājies līdz 25%, bet neizlēmušo iedzīvotāju īpatsvars sabiedrībā joprojām ir ceturtā daļa.

SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce norādīja, ka vakcinēšanās temps Latvijā mazinās, bet mērķis ir palicis nemainīgs - vietējie un starptautiskie eksperti norāda, ka būtu jāpanāk 70% iedzīvotāju vakcinācija, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. "Lai sasniegtu nospraustos mērķus, ar NVO palīdzību plānots īstenot mērķtiecīgu un personalizētu komunikāciju par vakcināciju pret Covid-19, īpaši vēršot uzmanību dažādām sabiedrības grupām un to vajadzībām," viņa skaidroja.

Lai nodrošinātu fokusētu komunikāciju, kas vērsta uz konkrētām iedzīvotāju grupām, par vakcināciju pret Covid-19, projektā tiks atbalstītas aktivitātes, kas informē sabiedrību un atsevišķas sabiedrības grupas par vakcīnām un vakcinācijas kārtību ar mērķi veicināt izpratni par vakcināciju pret Covid-19 un sekmēt Latvijas iedzīvotāju vakcināciju, kā arī veicina individuālu pieeju personai vai personu grupām - informējot, palīdzot pierakstīties uz vakcināciju un nodrošinot iespēju nokļūt līdz vakcinācijas punktam vai vietai. Ar apstiprināto projektu aktivitātēm būtu jāsasniedz vismaz 13 200 Latvijas iedzīvotāji.

Programmas finansējums veido 100% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām, un projekta iesniedzējs konkursā varēs iesniegt tikai vienu projekta pieteikumu. Projekta izmaksu attiecināmības periods ir no projekta īstenošanas uzsākšanas brīža līdz 31.decembrim. Projektu iesniedzēji var piesaistīt sadarbības partnerus, paredzot finansējumu līdz 40% no projekta kopējām izmaksām.

Vērtēšanas komisijas sastāvā būs divi pārstāvji no Veselības ministrijas un pa vienam pārstāvim no Nacionālā veselības dienesta, Kultūras ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, un viens SIF pārstāvis, kurš vadīs vērtēšanas komisijas darbu, bet vērtēšanā un balsošanā nepiedalīsies.

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir līdz 9.septembra plkst.12.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu