Sadarbības memorandam pievienojas vairākas jaunas NVO (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru kabinets. Ilustratīvs attēls.
Ministru kabinets. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien 49 jaunas nevalstiskās organizācijas (NVO) pievienojās NVO un Ministru kabineta sadarbības memorandam.

Memoranda padomes vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis memoranda padomes sēdes laikā atzina, ka 49 organizācijas, kuras pievienojušās memorandam, turpmāk varēs piedalīties NVO un valdības sadarbības memoranda tapšanas procesā, kā arī stiprināt kontaktus ar valsts pārvaldi un citām NVO.

Memoranda padomes līdzpriekšsēdētājs, biedrības "Eiropas Kustība Latvijā" prezidents Andris Gobiņš piebilda, ka memoranda padome un tās nodrošinātā informācijas plūsma ir centrālais elements pilsoniskam dialogam starp NVO un valsts pārvaldi. Viņš pauda gandarījumu, ka memorandam pievienojušās 49 jaunas organizācijas, tādējādi kopumā patlaban NVO un valdības memorandam pievienojušās 485 organizācijas.

Ar ceturtdienu valdības un NVO sadarbības memorandam pievienojušās biedrības Latvijas Republikas ārpakalpojuma grāmatvežu asociācija, "Multi Veto", "Drošās ielas", fonds "Cilvēks cilvēkam", "Romu kultūras centrs", "Mazjūras zvejnieki", Latvijas Neatkarīgā izglītības un zinātnes apvienība, Latvijas Cistiskās fibrozes biedrība, Latvijas Komunikācijas asociācija, Latvijas Augļu un dārzeņu tirgotāju asociācija, kā arī "Sadarbības platforma".

Tāpat memorandam pievienojušās biedrības "Mūsu vārds", Kandavas novada iespēju fonds, "Piedzīvojuma gars", Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija, Latvijas Augļkopju asociācija, Eiropas Gnostikas asociācija "J.A.S.M.Ī.N.S.", Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija, fonds digitālai izaugsmei "Trīs", "Make Room Europe", kā arī Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācija.

Memorandam arī pievienojušās biedrības Latvijas Augstskolu profesoru asociācija, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmija, Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija, Gaļas liellopu audzētāju biedrība, Vēja enerģijas asociācija, Latvijas Vājdzirdīgo atbalsta asociācija "Sadzirdi.lv", Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība, Latvijas Aitu audzētāju asociācija, kā arī biedrība "Atbalsts cilvēkiem ar īpašām vajadzībām".

NVO un valdības sadarbības memorandam pievienojušās arī biedrības Latvijas Māsu asociācija, Rīgas attīstības biedrība, Nekustamā īpašuma lietotāju apvienība, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija, Latvijas Alus darītāju savienība, Latvijas Pasākumu norišu vietu asociācija, Zemgales nevalstisko organizāciju atbalsta centrs, kā arī Latvijas Pasākumu producentu asociācija.

Memorandam arī pievienojušās biedrības Latgales Ražojošo lauksaimnieku apvienība, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija, biedrība "r.a. "Siltumnīca", Daugavpils kultūras atbalsta biedrība, Bērnu un jauniešu centrs "Dari Vari", Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija, nodibinājums "Mea Via Foundation", "Move Up", "Hospiss LV", "Evolūcija" un Latvijas Mežu sertifikācijas padome.

Memoranda projekta gatavošanu 2005.gadā iniciēja 21 NVO pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Dokuments tika izstrādāts ar mērķi sekmēt efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos.

Memoranda parakstīšana ar 57 NVO dalību notika 2005.gada 15.jūnijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu