Tikai laimīga apstākļu sakritība paglāba no upuriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ceturtdienas, 26.augusta, pusdienas laikā Kr. Valdemāra un Hanzas ielas krustojumā notika automobiļu sadursme, kas tikai laimīgas apstākļu sakritības dēļ neizvērtās traģēdijā.

Ne velti braukšana pie aizliedzošā sarkanā signāla tiek uzskatīts par vienu no smagākajiem pārkāpumiem satiksmē un attiecīgi tiek sodīta. Ja pārākpumu pamana policists, tad no soda punktiem un soda naudas neizbēgt. Pēc ceturtdien notikušās sadursmes, ko izraisījas krustojuma šķērsošana pie aizliedzošā signāla, iespējamajām finansiālajām sankcijām klāt nāks arī sasisto auto remonta rēķins, kā arī apziņa, ka varēja ciest nevainīgi cilvēki.

Kā vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”, Valdemāra ielas apkaimē ir daudz veikalu un iestāžu, tādēļ automašīnu un gājēju kustība ir intensīva visas dienas garumā - no agra rīta līdz vēlam vakaram. Tādēļ jebkura avārija, kas ir nopietnāka par kādu noskrāpētu sānu vai izsistu lukturi, nes līdzi lielus riskus mazāk aizsargātājiem satiksmes dalībniekiem. Ceturtdien notikušais negadījums bija viens no tiem, kas pilnīgi noteikti varēja beigties ar cilvēku upuriem, ja vien neglābtu veiksmīga apstākļu sakritība.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

“Mēs strādājām, dzirdējām smagu metālu sasišanos. Pēc skaņas sapratām, ka ir notikusi nopietna avārija. Mūsu ofisu izglāba koks, kas stāvēja uz ceļu. Mūsu apkalpojošās meitenes redzēja, kā mašīna jau “nāk” iekšā pa logu,” stāsta avārijas aculieciniece Lana.

Lanas sacīto vizualizē videonovērošanas kameras ieraksts, kas piefiksēja gan situāciju krustojumā, gan arī pašu negadījumu. Kadros redzams, ka kustību pa Hanzas ielu Stabu ielas virzienā sāk apvidus auto ”Toyota” un kāds mikroautobuss, bet pa Valdemāra ielu pilsētas centra virzienā lielā ātrumā brauc ”Peugeot”. Tā vadītāja nebija novērtējusi situāciju, izraisīja sadursmi ar ”Toyota”, viņas auto  sagriezās un vairs nebija kontrolējams. 

“Mēs arī bijām pirmie, kas sniedza palīdzību. Pajautājām kundzei, kas noticis, bet viņa bija pamatīgā šoka stāvoklī. Viņa pajautāja, vai nav kādu notriekusi, vai visiem viss kārtībā un kas noticis ar mašīnu, kuru viņa notrieca,” norāda Lana.

”Peugeot” vadītāja pēc avārijas tika nogādāta slimnīcā, savukārt ”Toyota” šoferis no incidenta izkļuva tikai ar sabojātu garastāvokli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu