No Covid-19 miris viens no Teksasas štata "anti-masku" kustības līderiem (47)

TVNET/The New York Times
CopyLinkedIn Draugiem X
Keilebs Volless
Keilebs Volless Foto: THE NEW YORK TIMES/NYT

Keilebs Volless, viens no aktīvākajiem "anti-masku" kustības līderiem Teksasas štatā, sestdien miris no Covid-19. Volless pirms nāves slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā pavadījis trīs nedēļas, atklāja viņa sieva.   

Vēl pavisam nesen viņa sieva Džesika dalījās ar informāciju, ka Keileba veselības stāvoklis pasliktinās un ārstēšanas iespēju skaits sarūk.

Tāpat Džesika intervijā laikrakstam "San Angelo Standart-Times" norādīja, ka brīdī, kad Keilebs esot sajutis pirmos Covid-19 simptomus, viņš dzēris vairākas zāles, tostarp C vitamīnu, cinka tabletes, aspirīnu un pat ivermektīnu - zāles, kas paredzētas gan cilvēkiem, gan dzīvniekiem dažādu parazītu invāziju ārstēšanai un par kurām izplatījies mīts, ka tās palīdz pret viegliem Covid-19 simptomiem. Pētījumos noskaidrots, ka šīs zāles nav efektīvs aizsarglīdzeklis pret Covid-19.

Volless tika ievietots slimnīcā 30.jūlijā. Neilgi pirms tam, viņš bija rīkojis "brīvības mītiņu", cilvēkiem, "kuriem ir apnikusi valdības iejaukšanās viņu privātajā dzīvē". Keilebs arī bija viens no "Sanandželo brīvības cīnītāju" grupas dibinātājiem, kuri cīnījās pret "Covid-19 tirāniju", tostarp arī prasību valkāt sejas maskas.

Viņa sieva Džesika, kura šobrīd ir stāvoklī ar abu ceturto bērnu, interneta portālā "Gofundme" vāc ziedojumus, lai nosegtu slimnīcas rēķinu. Viņa arī norādīja, ka viņi nav pret vakcināciju. "Visi trīs bērni šobrīd ir saņēmuši savas vakcīnas, un es to plānoju darīt pēc dzemdībām," Džesika atklāja. 

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu