Krievija vēlēšanu "novērošanā" iesaistīs blogerus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas varas iestādes septembrī paredzēto parlamenta vēlēšanu “novērošanai” plāno piesaistīt blogerus, ziņo Krievijas laikraksts “Kommersant”, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Kā norāda informācijas avoti, blogeriem vajadzēšot stāstīt par vēlēšanu iecirkņos notiekošo, lai “neviens nešaubītos par vēlēšanu godīgumu”.

Šo projektu īsteno Krievijas reģionu pašvaldības, kā arī Reģionu pārvaldības centri, kas pakļauti Kremļa kontrolētajai organizācijai “Dialog”.

Projekts “Blogeri-sabiedriskie novērotāji” ticis prezentēts jau maijā.

Projekta prezentācijā teikts, ka tā mērķis esot masveidā radīt “pozitīvas ziņas par balsošanas norisi, informēt pilsoņus un cīnīties ar viltus ziņām”.

Kā uzsver informācijas avoti, uzsvars galvenokārt tikšot likts nevis uz jau pazīstamu blogeru piesaisti, bet uz jaunu apmācīšanu. Starp šiem “blogeriem” būšot arī Reģionu pārvaldības centru darbinieki.

Vairāki Krievijas reģionos pazīstami blogeri “Kommersant” apstiprinājuši, ka viņiem piedāvāts kļūt par vēlēšanu “novērotājiem”.

Augustā Krievijas Tieslietu ministrija par “ārvalstu aģentu” pasludināja vēlētāju tiesību aizsardzības organizāciju “Golos”, kas ir vadošā neatkarīgā vēlēšanu novērošanas organizācija Krievijā.

“Golos” pārstāvji šo varas iestāžu soli nodēvēja par nepārprotamu zīmi, ka tiek gatavota masveida vēlēšanu rezultātu falsifikācija.

Balsošana Krievijas domes vēlēšanās notiks trīs dienas – no 17. līdz 19. septembrim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu