Drēzdenes dārglietu nolaupīšana: izvirza apsūdzības sešiem cilvēkiem (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vācijas prokurori izvirzījuši apsūdzības sešiem vīriešiem saistībā ar sensacionālo Drēzdenes muzeja aplaupīšanu 2019.gadā.

Visi apsūdzētie ir Vācijas pilsoņi vecumā no 22 līdz 27 gadiem. Viņi apsūdzēti par bandas sastāvā veiktu zādzību vainu pastiprinošos apstākļos un par dedzināšanu.

Divi no apsūdzētajiem iepriekš notiesāti par zelta monētas nozagšanu 2017.gadā Bodes muzejā.

2019.gada novembrī laupītāji ielauzās Drēzdenes pilī esošajā muzejā "Grünes Gewölbe" ("Zaļā velve"), kas pazīstams ar savu Eiropā lielāko dārglietu kolekciju. Laupītāji ar cirvi sadauzīja vienu no vitrīnām un nolaupīja nenovērtējamus rotaslietu komplektus, kas rotāti ar dimantiem un rubīniem un datējami ar 17. un 18.gadsimtu.

Rotaslietas bija apdrošinātas par 113,8 miljoniem eiro, atklāja prokurori.

Neviens no nozagtajiem priekšmetiem nav atgūts.

Aizdomās turamiem pirms laupīšanas sarīkoja ugunsgrēku, lai pārrautu elektroapgādi un nedarbotos ielas apgaismojums pie muzeja. Pēc laupīšanas, bēgot uz Berlīni, viņi aizdedzināja automašīnu pazemes autostāvvietā. Rezultātā tika bojāta 61 automašīna.

Laupītāju nodarītie bojājumi īpašumam aplēsti uz miljonu eiro.

Prokuratūra neatklāja aizdomās turamo vārdus. Taču policija iepriekš paziņoja, ka aizdomās turamie darbojas arābu izcelsmes noziedznieku bandā, kas pazīstama kā Remmo klans. Šī banda tiek vainota arī par Kanādas monētas "Lielā kļavas lapa" nolaupīšanu 2017.gadā Bodes muzejā. Tā veidota pēc valsts nacionālā simbola parauga un ir viena no pasaules lielākajām zelta monētām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu