Lai panāktu zvēraudzēšanas aizliegumu Latvijā, cilvēki diennaktīm sēdēs būrī (17)

Pievienojies!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Saeimas deputāti drīz lems par zvēraudzēšanas aizliegumu Latvijā. Veselu mēnesi pirms balsojuma vairāki cilvēki uz maiņām ieņems vietu sprostā pie Saeimas nama, lai 12 stundas no vietas uz maiņām demonstrētu savu apņēmību aizstāvēt dzīvnieku tiesības. Kā liecina mājaslapa, pieteikušies jau ir ap 100 dalībniekiem.

Lai izbeigtu lapsu, ūdeļu un šinšillu mocīšanu kažokādu industrijā un pārliecinātos, ka likumprojekts netiks vieglprātīgi noraidīts, vairāki cilvēki 12 stundas no vietas savu apņēmību demonstrēs, sēžot būrī pie Saeimas. 

"Mēs būsim redzami dienu un nakti, ceļā uz darbu, pusdienu pārtraukumā, atceļā uz mājām, televizoru ekrānos un laikrakstos atgādinot deputātiem par zvēraudzēšanas aizlieguma svarīgumu. Tāpēc ir kritiski svarīgi, ka sprosts pie Saeimas nekad nepaliek tukšs," aicina biedrība "Dzīvnieku brīvība". 

Biedrības aicina pievienoties ikvienu mēnesim sprostā, lai parādītu savu apņēmību iestāties par kažokzvēru industrijā ieslodzītajiem dzīvniekiem! 

"Mēnesis sprostā" notiks pie Saeimas no 15. septembra līdz 14. oktobrim.

Katrā maiņā būs 3-5 cilvēki, no kuriem viens vienmēr būs sprostā, bet pārējie – infoteltī, ik pa brīdim pamainoties.

Katra maiņa ir 12 stundas gara.

  • Dienas maiņas plkst. 8.00–20.00
  • Nakts maiņas plkst. 20.00–8.00 (nākamajā rītā).

''Akcijas laikā tu pārstāvēsi zvēraudzētavu lapsas vai ūdeles. Viņu būri ir tukši. Tu varēsi nodoties pārdomām, vērot apkārt notiekošo, staigāt pa sprostu, sēdēt un gulēt, taču nekādus papildu materiālus, piemēram, grāmatu, telefonu vai datoru, sprostā izmantot nevarēs. Sprostā varēsi paņemt līdzi ūdens pudeli, bet paēst varēsi tikai pārtraukumos ārpus sprosta," par akcijas detaļām var iepazīties "Sprosta" lapā

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu