Vjetnamā piespriež piecu gadu cietumsodu par koronavīrusa izplatīšanu (8)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Pirmdien Vjetnamā 28 gadus vecam vīrietim piespriests piecu gadu cietumsods par stingro Covid-19 karantīnas noteikumu pārkāpšanu un citu cilvēku aplipināšanu ar koronavīrusu, vēsta aģentūra "Reuters".

Levans Tri tika notiesāts par "bīstamu infekcijas slimību izplatīšanu". Viņa tiesāšana ilga tikai vienu dienu.

Pateicoties masu testēšanai, kontaktpersonu izsekošanai, stingrai robežkontrolei un karantīnas prasībām, Vjetnama ilgu laiku tika uzskatīta par Covid-19 apkarošanas veiksmes stāstu. Taču šī gada aprīļa beigās atklāti vairāki infekcijas perēkļi.

"Tri no Hošiminas devās atpakaļ uz Kamau, neievērojot prasību pēc 21 dienu ilgas karantīnas," vēsta Vjetnamas ziņu aģentūra VNA. "Tri inficēja astoņus cilvēkus, un viens no tiem pēc mēnesi ilgas ārstēšanas nomira no vīrusa."

Kamau kopš pandēmijas sākuma ziņots tikai par 191 inficēšanās un diviem nāves gadījumiem, turpretī Hošiminā - Vjetnamas Covid-19 epicentrā - reģistrēti gandrīz 260 000 inficēšanās gadījumu, bet miruši 10 685 cilvēki.

Kopumā Vjetnamā konstatēts vairāk nekā pusmiljons inficēšanās gadījumu un 13 385 nāves gadījumi, vairums no tiem - dažu pēdējo mēnešu laikā.

Vjetnamā vēl diviem citiem cilvēkiem piespriests nosacīts sods par jaunā koronavīrusa izplatīšanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu