Automašīnas kravā atrod deviņus miljonus kontrabandas cigarešu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas automašīnas kontroli, novērsa 9 048 800 cigarešu jeb 452 440 paciņu kontrabandu, vēsta VID pārstāvji.

Cigaretes bija noslēptas kravā starp būvmateriāliem - fibrocementa plātnēm.

Pirmdien, 6.septembrī, Terehovas muitas kontroles punktā no Krievijas iebrauca automašīna ar kravu un, pamatojoties uz muitas risku analīzes rezultātiem, tā tika novirzīta skenēšanai. Izanalizējot skenētos attēlus, muitas ekspertiem radās aizdomas, ka no celtniecības materiālu plāksnēm ir izveidotas cigarešu slēptuves.

Kravas padziļinātās kontroles laikā muitas amatpersonas atklāja, ka fibrocementa plāksnes ir izmantotas tikai kā piesegs, lai mēģinātu Latvijā ievest kontrabandas cigarešu kravu. Kontroles rezultātā tika izņemtas 5 989 200 cigaretes "NZ Gold" un 3 059 600 cigaretes "Minsk Superslims" bez akcīzes markām. Kopā kravā atradās 9 048 800 cigaretes jeb 452 440 paciņas cigarešu.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 1,5 miljoni eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu