Video Rīgā Covid-19 skāris pusi no visām skolām (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ir beigusies septembra otrā nedēļa un, skolēniem atgriežoties klātienes mācībās, skolas atkal kļuvušas par koronavīrusa izplatībai labvēlīgu vidi, vēsta LTV „Panorāma”. Latvijas galvaspilsētā Covid-19 patlaban ir skāris pusi no visām skolām. 52 mācību iestādēs no 104 vismaz viena klase devusies karantīnā.

Attālināti patlaban Rīgā mācās 82 klases, LTV „Panorāmai” apstiprinājušas Rīgas domes atbildīgās amatpersonas.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (IKSD) Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa pastāstīja, ka vakcinētie apmeklē skolu klātienē, bet tiem bērniem, kuri ir nevakcinēti, noteikts attālināts mācību process un skolā viņiem mācības nodrošinās attālināti. Anita Pēterkopa atzīst, ka situācija ir satraucoša tieši kontekstā ar to, ka laboratoriju kavēšanās dēļ daudzās skolās savlaicīgi nevar izķert pozitīvos gadījumus. Līdz ar to veidojas augsne šādu gadījumu skaita pieaugumam konkrētajās skolās.

Rīgā ir problēmas ar MFD laboratoriju, no kuras informācija tiek saņemta novēloti, diemžēl ne 24 stundu laikā, bet vairāk nekā 48 stundu laikā, kas nebūtu pieļaujams. Pašlaik kaut ko prognozēt, pēc amatpersonas teiktā, ir ļoti grūti, bet, ja 8.septembrī bija 49 klases, kuras mācījās attālināti, tad 10. septembrī tādu jau ir 82. „Progress” šajā jomā diemžēl ir straujš.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu