Tiks organizēts pikets pret dzīvnieku nogalināšanu pārtikas ieguvei (83)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Trešdien, 15.septembrī, plānots dzīvnieku tiesību aizstāvju pikets pie Saeimas ēkas Rīgā, lai protestētu pret dzīvnieku nogalināšanu pārtikas ieguvei, pavēstīja protesta akcijas organizators Renārs Atopkins. 

Piketā improvizētos sprostos atradīsies cūku un vistu kostīmos tērpušies cilvēki, kas ļaus saprast, cik, kā norāda organizatori, necilvēcīgos jeb lopiskos apstākļos tiek turēti dzīvnieki, lai tos nežēlīgi nogalinātu un pēc tam apēstu.

“Katru gadu Latvijā tiek noslepkavotas 700 tūkstoši cūku un vairāk nekā 21 miljons vistu,” uzsver Renārs.

Aktīvistu grupa nolēmusi vērst Saeimas uzmanību uz šo problēmu, aicinot aizliegt Latvijā audzēt lietošanai pārtikā cūkas un vistas. Lai uzrunātu tautas priekšstāvjus, cūku un vistu nogalināšanas prakses izskaušanas aicinātāji 15.septembrī no plkst.8.00 piketēs pie Saeimas, ļaujot, pēc organizatoru teiktā, deputātiem ieskatīties cūku un vistu dzīves apstākļu dramatismā.

“Ir jādara viss, lai nepieļautu, ka būrī smacēti šņukuri nonāk šķīvī,” pauž akcijas organizatori.

Ja tiks aizliegta cūku un vistu audzēšana pārtikas patēriņam, tas ļaus novērst dzīvnieku nāvi un ciešanas. Dzīvnieku aizsardzības likuma preamubulā noteikts, ka "nevienam nav atļauts bez pamatota iemesla nogalināt dzīvnieku, nodarīt tam sāpes, radīt ciešanas vai citādi kaitēt," kas esot pretrunā ar cūku un vistu audzēšanu un nonāvēšanu gaļas ieguves dēļ, norāda piketa organizatori.

Savukārt Rīgas dome informē, ka pasākums pieteikts divu cilvēku sastāvā.

Kā informēja Rīgas domes pārstāve Aira Ancāne, pašvaldībā saņemts piketa akcijas pieteikums divām personām no plkst.8 līdz 20, tomēr Atopkins norādīja, ka pulcēties plāno uz plkst.11.

Vienlaikus rīt pie parlamenta sāksies mēnesi ilga organizācijas "Dzīvnieku brīvība" akcija, kuras laikā aktīvisti sēdēs sprostā un šādi aicinās aizliegt Latvijā zvēraudzēšanu. Organizācijas pārstāvji atzīmēja, ka pikets pret cūku un vistu nogalināšanu pārtikas ieguvei nav saistīts ar "Dzīvnieku brīvības" akciju.

Kā portālam TVNET norādīja organizācijas "Dzīvnieku brīvība" pārstāvis Aivars Andersons, viņu ieskatā Atopkina rīkotās akcijas mērķis ir novērst uzmanību no kažokzvēru aizlieguma likumprojekta, "tracinot sabiedrību ar absurdām prasībām". Andersons arī atzīmē, ka iepriekš Atopkins dzīvnieku aizstāvības jomā nav darbojies.

Komentāri (83)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu