Putins paziņo, ka viņam jādodas pašizolācijā (47)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Sergei Savostyanov/REUTERS

Krievijas autoritārais prezidents Vladimirs Putins paziņojis par došanos pašizolācijā, jo viņam pietuvināto personu lokā atklāti inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, ziņo portāls "Meduza".

Putins norādījis, ka pašizolācijā atradīšoties "noteiktu laiku".

Gamalejas institūta ģenerāldirektors Aleksandrs Gincburgs ziņu aģentūrai "Interfax" sacījis, ka Putinam pietikšot ar vienu nedēļu pašizolācijas režīmā, taču konkrētāk esot jāspriež speciālistiem.

Pašizolācijas dēļ Putins šonedēļ ieplānotajā reģionālajā ekonomisko un drošības jautājumu samitā piedalīsies attālināti. Savukārt no 17. līdz 19. septembrim Krievijā norisināsies parlamenta vēlēšanas.

Pirmdien, 13.septembrī, Putins tikās ar Krievijas paralimpiešiem. Viņš izteicās, ka varbūt "drīz nāksies iet karantīnā", jo "apkārt daudzi slimo". Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs vēlāk skaidroja, ka Putins esot izteicies "tēlaini".

Vairumam cilvēku pirms tikšanās ar Putinu tiek izvirzīta prasība vairākas dienas pirms tam aizvadīt karantīnā. Septembra sākumā to izdarīja olimpisko un paralimpisko medaļu ieguvēji.

Savukārt Baltkrievijas vadonis Aleksandrs Lukašenko un Sīrijas diktators Bašars al Asads, ar kuriem Putins nesen tikās, varēja karantīnu neievērot.

Martā Putins paziņoja, ka esot vakcinējies pret Covid-19. Vēlāk viņš precizēja, ka esot potējies ar Krievijā izstrādāto "Sputnik V" vakcīnu.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu