ASV advokāts pēc sievas un dēla nāves pasūta savu slepkavību (2)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP Photo/Mic Smith

Prominents advokāts Alekss Murdo Dienvidkarolīnā pieķerts mēģinājumā inscenēt savu nāvi, lai viņa dēls varētu saņemt dzīvības apdrošināšanas izmaksu 10 miljonu dolāru apmērā. Tas noticis vien dažus mēnešus pēc tam, kad tika nošauta Murdo sieva un otrs dēls, vēsta aģentūra AP.

Šī gada 7.jūnijā Murdo pie ģimenes medību namiņa uzgāja sievas un dēla līķus ar vairākām šautām brūcēm. Viņš pārmērīgi sāka lietot pretsāpju medikamentus un slīga arvien dziļākā depresijā. Septembra sākumā Murdo nolīga savu bijušo klientu, 61 gadu veco Kērtisu Edvardu Smitu, lai tas viņu nogalina, iešaujot galvā.

Foto: Hampton County Detention Center via AP

53 gadus vecajam Murdo uzrādīta apsūdzība krāpniecībā, plānos pastrādāt krāpniecību un nepatiesa ziņojuma sniegšanu policijā. Notiesājoša sprieduma gadījumā viņam draud 20 gadu cietumsods.

Smitam uzrādīta apsūdzība par palīdzēšanu pašnāvībā, uzbrukumu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā arī plānos pastrādāt krāpniecību.

Abi atbrīvoti pret drošības naudu un parakstu par dzīves vietas nemainīšanu.

Dienvidkarolīnas policija izmeklē Murdo ģimenes advokātu biroja vadības apgalvojumus, ka Murdo esot izšķērdējis uzņēmuma līdzekļus miljoniem dolāru apmērā. Murdo advokāti to nav nolieguši.

Foto: AP Photo/Mic Smith

Murdo advokāts Ričards Harpotljans tiesā sacīja, ka viņa klients esot atkarīgs no opiātiem un ka sievas un dēla slepkavība viņam bija milzīgs trieciens.

Murdo sievas un dēla slepkavība joprojām nav atklāta.

Murdo noliedz, ka būtu nogalinājis sievu Megiju un pieaugušo dēlu Polu. Pēc traģiskā notikuma pastiprināta uzmanība tika pievērsta Murdo ģimenei, kas vairākās paaudzēs ir veiksmīgi juristi, taču pēdējos gados bijuši trīs ar to saistīti nāves gadījumi. 2015.gadā pie Murdo mājas tika atrasts miris jaunietis, kurš, iespējams, bija notriekts. 2018.gadā gāja bojā Murdo ģimenes ilggadējā saimniecības vadītāja; par nāves cēloni sākotnēji tika nosaukts nejaušs kritiens, taču līķa  sekcija tā arī netika veikta. Savukārt nošautais Pols Murdo tika tiesāts par nāvējoša nelaimes gadījuma izraisīšanu ar laivu, vēsta "The New York Times".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu