Muižniece atzinīgi vērtē Cēsu novada izglītības sistēmas attīstību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Reģionālā vizītē izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) atzinīgi novērtēja Cēsu novada izglītības sistēmas "jaudīgo un pragmatisko attīstību", informē Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Šodien Muižniece un IZM parlamentārais sekretārs Sandis Riekstiņš (JKP) devās reģionālajā vizītē uz Cēsīm.

Vizītē Muižniece pauda gandarījumu, ka Cēsu novadā garantētas labas un dažādas izglītības iespējas visām vecuma grupām un novads kopumā uz izglītības attīstību raugās gan ambiciozi, gan pragmatiski.

"Iepazīstoties ar izglītības iestādēm, kārtējo reizi pārliecinājos, ka iestādes vadība un tās attieksme ir galvenā atslēga iestādes panākumiem un nākotnei,"

vizītes noslēgumā secināja izglītības un zinātnes ministre.

Viņa atzinīgi novērtēja arī to, ka no novada puses izpildīts viss, kas solīts iepriekšējās sarunās, un ka arī apvienotā novada formātā tiek domāts - kā efektīvi veidot izglītības tīklu.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (JV) pateicās ministrei par iespēju izglītības nozares jautājumus pārrunāt klātienē un paviesoties skolās, jo izglītība un tās attīstība jaunajam deputātu sasaukumam ir viena no galvenajām prioritātēm. "Prieks, ka varam runāt arī par pavisam praktiskām lietām - tostarp konkrētiem nozares uzlabojumiem vai finansēšanas modeļiem. No sirds novēlu ministrei izdošanos īstenot iecerētās lietas arī dzīvē," uzsvēra Rozenbergs.

Vizītes laikā kopā ar skolu vadību tika pārrunātas aktuālās problēmas mācībspēka piesaistes mehānismiem, paaudžu nomaiņas jautājumi, kā arī mūžizglītības attīstība valstī kopumā. Muižniece un Riekstiņš apmeklēja Cēsu Pilsētas vidusskolu, kur noslēgušies jaunā korpusa būvniecības darbi, un Cēsu Valsts ģimnāziju, kur top jauns dabaszinātņu kabinets un sporta zāle.

Tāpat ministrijas delegācija viesojās Cēsu sporta skolā, iepazīstoties ar sporta izglītības infrastruktūru, un Vidzemes Tehnoloģiju un Dizaina tehnikumā, kur apskatīja jauno dienesta viesnīcu un Cēsu pilsētas stadionu.

Vizītes noslēgumā ministre devās uz Vides risinājumu institūtu, kur tiek pētītas dažādas bioekonomikas inovācijas pārtikas ražošanā, biotehnoloģijās un ilgtspējīgā lauksaimniecībā, kā arī tiek izstrādātas bezatkritumu ražošanas un citas augstas pievienotās vērtības tehnoloģijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu