Jautā ekspertam: kā jogā stiprina mūsu imunitāti?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Inese Rudzīte-Burbe

"Vai joga stiprina imunitāti? Kā tieši tas notiek?" jautā "Miera atslēga - viss ir tevī!" lasītāja. Atbild jogas nodarbību pasniedzēja Līga Ozola.

Jā, joga viennozīmīgi stiprina imunitāti, un tas notiek trīs veidos:

1. Stress tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem cēloņiem daudzām saslimšanām, jo tas samazina imunitātes spēju aizstāvēt mūsu ķermeni. Savukārt jogas prakses laikā ķermenī samazinās stresa hormoni, tiek vairoti labsajūtas hormoni - endorfīni, oksitocīns, melatonīns, tādējādi vairojot labsajūtu gan ķermenī, gan prātā un ļaujot mums justies harmoniskiem un imunitātei pilnvērtīgi darboties.

2. Joga nav tikai fizisku vingrojumu komplekss, tās laikā tiek veikti arī elpošanas vingrinājumi, kas ļoti labi stiprina mūsu elpošanas sistēmu, jo ar kontrolētu elpošanu tiek uzlabota asinsrite un palielināta plaušu efektivitāte.

3. Mūsdienās cilvēki ļoti daudz laika pavada sēžot, un līdz ar to iekšējie orgāni netiek pilnvērtīgi apasiņoti, kā arī var rasties stīvums locītavās un muskuļos.

Jogas prakse uzlabo visa ķermeņa asinsriti tādējādi rūpējoties arī par iekšējo orgānu labu apasiņošanu un pilnvērtīgu funkcionēšanu, kā arī locītavu labu “ieeļļošanu” un muskuļu stiprināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu