TOP 5 ⟩ Sportisti ar vērtīgāko autoparku (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Puikas, kas bērnībā spēlējušies ar mašīnītēm smilšu kastē, izaugot lieli, ķeras pie lielās artilērijas, tas ir - pērk īstus auto. Ja finanšu līdzekļi ir teju neierobežoti, tad tie nav šādi tādi masveidā ražotie auto no salona, bet gan autobūves klasiska un eksotika. 

Vēl nesen pasauli pāršalca ziņa, ka ASV izklaides industrijas grandi Jay-Z un Beyonce sev pasūtījuši visu laiku dārgāko jauno auto - Rolls-Royce Boat Tail par 23 miljoniem eiro. Tā ir naudas summa, kas samaksāta par vienu auto, nevis garāžu ar desmitiem dažādiem Porsche, Ferrari un Lamborghini. 

Kamēr dziedātāju pāra rekords vēl turas, aplūkosim, kuriem auto entuziastiem no sportistu vides ir vērtīgākais autoparks un kurš varētu būt nākamais pasaulē dārgākā jaunā auto īpašnieks.  

Vairākkārt jau esam vēstījuši par tādiem benzīngalvām kā Luiss Hamiltons, Karims Benzemā un Krištianu Ronaldu, no kuriem divi ir arī šajā topā. Pētījumā, ko veikusi tīmekļa azartspēļu vietne ManySpins.com, noskaidrots, ka šobrīd vērtīgākais autoparks pieder argentīniešu futbolistam Lionelam Mesi. Par to vēsta Drivetribe.com.

Ilggadējais Barcelona kluba spēlētājs, kurš ar asarām acīs nesen pārgāja uz Parīzes-Saint Germain, ir izveidojis 13 auto kolekciju 33 miljonu eiro vērtībā. Jāteic gan, ka Mesi būtu diezgan tālu no 1. vietas šajā topā, ja vien 2016. gadā nebūtu izsolē iegādājies vienu no četriem 1957. gada Ferrari 335 S Spider Scaglietti. Viņš par to toreiz vien samaksāja 28 miljonus eiro (skatīt video beigās).

Otrajā vietā ir Krištianu Ronaldu ar 19 automobiļiem 21 miljona eiro vērtībā. Septiņkārtējam Formula 1 čempionam Lusiam Hamiltonam ir deviņas automašīnas 14,5 miljonu vērtībā. Pieciniekā vēl iekļuvuši meksikāņu profesionālais bokseris Kanelo Alvarezs un Mesi kolēģis Parīzes Saint-Germain klubā, brazīliešu futbolists Neimars. Cīkstonis Konors Makgregors, spītējot lielākajai algai starp visiem sportistiem, ierindojies vien topa devītajā vietā. Daļēji tāpēc, ka viņa jaunākais Lamborghini par 3,1 miljonu ir ātrgaitas laiva nevis superauto.

Atgriežoties pie 1.vietas šajā topā, var piebilst, ka Mesi garāžā ir ne tikai leģendārs sacīkšu Ferrari, bet arī Ferrari F430 Spider, daži Range Rover, Pagani Zonda Roadster, Dodge Charger, kā arī Toyota Prius. Šo auto Mesi saņēma kā dāvanu, kad Barcelona pārspēja Brazīlijas klubu Santos 2011. gada FIFA klubu pasaules kausā Jokohamā, Japānā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu