Latvijas jaunos zinātniekus aicina pretendēt uz Šveices valdības stipendijām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Stradiņa universitātes absolventu izlaidums.
Rīgas Stradiņa universitātes absolventu izlaidums. Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdz 9.novembrim Latvijas jaunie zinātnieki un doktorantūras studenti, un mākslas augstskolu studenti ar iegūtu bakalaura grādu var iesniegt dokumentus, lai piedalītos starptautiskā stipendiju konkursā un iegūtu Šveices valdības izcilības stipendijas, liecina publiskotā informācija Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapā.

Kandidāti var saņemt stipendiju pētniecībai, doktora studijām vai mākslas un mūzikas maģistra studijām Šveices augstskolās 2022./2023.akadēmiskajā gadā, sākot ar 2022.gada 1.septembri. Stipendijas apmērs ir 1920 Šveices franki jeb apmēram 1770 eiro mēnesī, savukārt pēcdoktorantūras pētniekiem - 3500 Šveices franki jeb apmēram 3220 eiro mēnesī.

Pētniecības stipendijas doktorantūras studenti, jaunie mediķi, var pieteikties ar maģistra grādu vai ekvivalentu izglītību iegūtu līdz 2022.gada 31.jūlijam. Doktora studiju stipendijām var pieteikties kandidāti ar maģistra grādu vai ekvivalentu izglītību iegūtu līdz 2022.gada 31.jūlijam.

Savukārt pēcdoktorantūras stipendijām var pieteikties jaunajiem zinātniekiem ar doktora grādu, kas iegūts pēc 2018.gada 31.decembra un pirms 2022.gada 31.jūlija.

Stipendijas ir arī maģistrantūras līmeņa mākslas un mūzikas studentiem, kuri var pieteikties stipendijai, ja pirms 2022.gada 31.jūlija ieguvuši bakalaura diplomu, kā arī kopš bakalaura grāda iegūšanas nav pagājuši vairāk kā trīs gadi. Visu stipendiju pretendentiem jābūt dzimušiem pēc 1986.gada 31.decembra.

Ievērojot stipendijas sniedzēja norādījumus, visas nepieciešamās pieteikuma veidlapas nosūtīs katram kandidātam elektroniski. Kandidātiem jāiesniedz pilnīgi visi prasītie dokumenti un tie jāsakārto prasītajā secībā. Dokumenti trīs eksemplāros līdz 9.novembra plkst.17 jāiesniedz VIAA, Vaļņu ielā 1, Rīgā.

Studiju vai pētniecības sākšanu var ietekmēt stipendiāta rezidējošās valsts un Šveices valdības pieņemtie lēmumi, kas nākotnē regulēs Covid-19 vīrusa ierobežošanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu