KM izsludina konkursu mediju politikas īstenošanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izdevniecību ''Rīgas Viļņi'', ''Žurnāls Santa'', ''Dienas žurnāli'' un ''Lilita'' izdotie žurnāli.
Izdevniecību ''Rīgas Viļņi'', ''Žurnāls Santa'', ''Dienas žurnāli'' un ''Lilita'' izdotie žurnāli. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi 53 254 eiro vērtu konkursu nevalstiskajām organizācijām mediju politikas īstenošanai, liecina informācija KM tīmekļvietnē.

Konkursa nolikumā norādīts, ka noteiktais valsts pārvaldes uzdevums ir sabiedrības kritiskās domāšanas stiprināšana attiecībā uz mediju saturu un mediju atbildīguma veicināšana.

No pretendenta tiek sagaidīts, ka tas īstenos diskusijas un veiks labākās prakses, tai skaitā starptautiskās prakses, apkopošanu par Latvijas situācijai piemērotākajiem masu mediju ētikas pamatprincipiem un vadlīnijām.

Tāpat pretendentam būs jārīko publicitātes pasākumi, lai informētu sabiedrību par mediju ombudu. Paredzēts, ka konkursa uzvarētājs veiks izglītojošo darbu par vārda brīvības jautājumiem, masu mediju nozīmi un atbildību, medija un žurnālista tiesībām un pienākumiem, iespēju robežās piesaistot starptautiskus partnerus.

No pretendenta tiek sagaidīts, ka tas nodrošinās sabiedrības informēšanu par mediju ombuda darbības laikā konstatētajām mediju nozares aktualitātēm un problēmjautājumiem. Konkursa nolikumā norādīts, ka pārvaldes uzdevuma veikšanas laiks ir viens gads.

Pretendents var būt nevalstiska organizācija - biedrības un nodibinājumi, kas darbojas mediju jomā vismaz vienu gadu ar mērķi veicināt ētiskas mediju vides attīstību. Pretendentam jāpārstāv gan drukātos, gan elektroniskos medijus, gan interneta medijus, gan žurnālistus.

Pieteikumi jāiesniedz KM Dokumentu pārvaldības nodaļā līdz 15.oktobra plkst.16, nogādājot tos personīgi vai nosūtot pa pastu - K.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, LV - 1364 ar pasta zīmogu 2021.gada 15.oktobris, vai nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi "pasts@km.gov.lv", parakstītu ar drošu elektronisko parakstu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu