Aicina NVO piedalīties apmācību programmā "Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Cilvēktiesību centra direktore Ilze Brands Kehris piedalās preses konferencē par starptautiskās konferences "Cilvēktiesības un homoseksualitāte - pagātne, tagadne, nākotne" norisi.
Latvijas Cilvēktiesību centra direktore Ilze Brands Kehris piedalās preses konferencē par starptautiskās konferences "Cilvēktiesības un homoseksualitāte - pagātne, tagadne, nākotne" norisi. Foto: Evija Trifanova/LETA

Biedrības "Līdzdalības platforma" un "Latvijas cilvēktiesību centrs" (LCC) aicina nevalstiskās organizācijas (NVO) piedalīties apmācību programmā "Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību", informēja LCC.

Kā skaidroja organizācijā, NVO, to skaitā organizācijām, kas strādā ar jauniešiem, ir nozīmīga loma neiecietības mazināšanā. Nevalstiskajam sektoram ir liela sabiedrības un dažādu mazāk aizsargātu grupu uzticība, ciešais kontakts ar iedzīvotājiem un iespējas uzrunāt sabiedrību interesantā un uzrunājošā veidā.

Mācību programma "Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību" ir veidota kā īpašs izglītojošs, metodiskais un atbalsta resurss NVO iecietības veicināšanas jomā, lai ikviena organizācija varētu stiprināt savas zināšanas un prasmes dažādu aktivitāšu un projektu īstenošanā.

Mācību programma turpināsies no šī gada oktobra līdz 2022.gada aprīlim. Programmā paredzēts ievada seminārs, kas aptvers teorētiskās un praktiskās sesijas par dažādām neiecietības izpausmēm, to skaitā diskrimināciju, naida runu un naida noziegumiem, NVO lomu iecietības veicināšanā un izglītību cilvēktiesību jomā un iniciatīvu īstenošanas periodu, kura laikā dalībniekiem nodrošinās atbalstu jeb mentoringu.

Programmā paredzēts arī izvērtēšanas un pieredzes dalīšanas seminārs, kad dalībniekiem būs iespēja dalīties ar īstenoto iniciatīvu pieredzi un iegūt nepieciešamās papildus zināšanas un prasmes turpmākas darbības nodrošināšanai iecietības veicināšanā.

Dalība semināros ir bezmaksas. Dalībniekiem nodrošinās izmitināšanu, ēdināšanu un materiālus semināra laikā, kā arī sabiedriskā transporta izmaksas. Dalībnieki, kurus apstiprinās dalībai, apņemsies piedalīties visā apmācību programmā no šī gada oktobra līdz 2022.gada aprīlim.

Pirmais trīs dienu seminārs notiks Rīgā no 5.oktobra līdz 7.oktobrim.

Mācību programma tiek organizēta projektā "Ceļā uz iecietīgāku sabiedrību: informēšana, izglītošana, atbalsts un sadarbība". Projektu finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu