Porsche no filmas ar Tomu Krūzu pārdots ar 1,94 miljonu dolāru peļņu (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Piekritīsi, ka automašīnas iegāde par 40 000 dolāriem un pārdošana par 1,98 miljoniem dolāru ir ļoti labs darījums. Tieši tā noticis ar Porsche 928, kas Barrett-Jackson izsolē Hjūstonā pārdots ar vērtības kāpumu 1,94 miljonu dolāru apmērā.

Porsche 928, lai cik dīvaini tas izklausītos, ir arī zināma saistība ar Latviju. Proti, kupejas dizaina autors ir puika no Āgenskalna, Anatols Lapiņš, kurš vīra gados bija uzdienējies līdz Porsche galvenā dizainera amatam un to ieņēma līdz 1988.gadam.

Šajā laikā ar viņa svētību tika radīti vairāki Porsche automobiļi, taču 928 ar paceļamajiem apaļajiem lukturiem tiek uzskatīts par Lapiņa un viņa komandas lielāko meistardarbu. 

Lai kā, pirms kāda laika pārdošanā bija nonācis Porsche 928, ko 1983. gada kinofilmā Risky Business izmantoja Toms Krūzs. Automobilis, kas Mobile.de sludinājumu portālā iegādājams visai plašā cenu spektrā (no 10 līdz 80 un dažos gadījumos pat 120 tūkstošiem eiro atkarībā no modeļa un tehniskā stāvokļa), ASV lietoto auto tirgū novērēts caurmērā par 10 - 40 tūkstošiem dolāru. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

40 000 jau ir liela summa, bet, ja mašīna izmantota kinofilmā un pie tās stūres sēdējis pats Toms Krūzs, tad ir pamatots iemesls cerēt uz vērtības piecdesmitkāršu pieaugumu. Barrett-Jackson izsole tam ir skaidrs pierādījums. 

Foto: Barrett-Jackson.com

Jāteic gan, ka ar Tomu Krūzu vienā epizodē pie stūres varētu arī būt par maz, lai mašīnas vērtība pieredzētu tādu lēcienu. Kā norāda Drivetribe.com, konkrētais Porsche 928 patiesībā spēlējis lielu lomu minētajā filmā, jo tieši šajā automobilī Krūzs iemācījies pārvaldīt manuālo pārnesumkārbu, turklāt auto izmantots arī pakaļdzīšanās ainu filmēšanā. Atliek vien cerēt, ka jaunais īpašnieks nav iegādājies kaķi maisā, jo vienā no filmas epizodēm Krūzam misējas un viņš ar savu Porsche iegāžas ūdenstilpē.  

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu