Lietuva piešķir politisko patvērumu 167 afgāņu tulkiem un viņu ģimenes locekļiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Afganistāna.
Afganistāna. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Lietuva piešķīrusi politisko patvērumu 167 Afganistānas pilsoņiem - afgāņu tulkiem, kuri savulaik palīdzējuši Lietuvas Bruņotajiem spēkiem, un viņu ģimenes locekļiem, ziņu aģentūrai BNS trešdien apliecinājusi Migrācijas departamenta direktore Evelīna Gudzinskaite.

"Pieņemts lēmums piešķirt bēgļa statusu 167 afgāņiem, tas nozīmē - izdot viņiem pastāvīgas uzturēšanās atļauju. Rīt viņi tiks iepazīstināti ar šo lēmumu, un būs vajadzīgas vēl vairākas dienas, lai sagatavotu uzturēšanās atļaujas kartes," viņa pastāstījusi.

Pēc Gudzinskaites teiktā, attiecībā uz vēl 11 cilvēkiem tiek gaidīta papildu informācija no citiem dienestiem.

Afgāņu tulki ar ģimenēm tika evakuēti uz Lietuvu, kad islāmistu grupējums "Taliban" ieņēma Kabulu. Lielākā daļa no viņiem tagad izmitināti Raseiņos, vēl daļa - Viļņā.

Pēc uzturēšanās atļauju saņemšanas Raseiņos viņi trīs mēnešus varēs izmantot integrācijas programmu, saņemt pabalstus un iekārtoties darbā.

Kā iepriekš stāstījis Raseiņu rajona mērs Andrjus Bautronis, afgāņiem - gan pieaugušajiem, gan bērniem - tiks mācīta lietuviešu valoda, bet rajona uzņēmēji jau izrādījuši interesi par iespējām pieņemt viņus darbā, galvenokārt rūpniecībā. Daži darba devēji piedāvājuši arī mājokli, un arī paši afgāņi gribētu jau iesaistīties darba tirgū, bet tas būs iespējams vienīgi pēc uzturēšanās atļauju saņemšanas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu