Amatu zaudē Dobeles novada domes priekšsēdētājs Gaigalis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dobeles novada pašvaldības ēka.
Dobeles novada pašvaldības ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien no amata gāzts Dobeles novada domes priekšsēdētājs Edgars Gaigalis (NA), aģentūra LETA uzzināja domē.

Ārkārtas domes sēde par atcelšanu no amata saistībā ar uzticības zaudēšanu sasaukta pēc opozīcijas - Latvijas Zemnieku savienības (LZS) deputātu - ierosinājuma. Balsojumā opozicionārus atbalstīja "Par cilvēcīgu Latviju" jeb "KPV LV" domnieks Māris Feldmanis, ar kura atbalstu amatā jūlijā tika ievēlēts arī līdzšinējais domes vadītājs.

Dobeles domē kopumā strādā 19 deputāti. Šovasar pašvaldību vēlēšanās Dobelē pārliecinoši uzvarēja LZS, iegūstot 44% balsu un deviņus mandātus, taču mēra amata iegūšanai nepieciešamo vēl vienu balsi LZS tobrīd atrast neizdevās, jo pārējās četras partijas, kurai katrai ir viens līdz četri mandāti, apvienojās pret novadā līdz tam valdījušo LZS un atstāja to opozīcijā.

Par jauno novada mēru ar desmit balsīm "par" ievēlēts Ivars Gorskis (LZS). Viņš ir absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju un pirms novadu apvienošanas strādāja par juristu Tērvetes un Auces novada pašvaldībās.

Amatus zaudēja arī abi domes priekšsēdētāja vietnieki - Viesturs Reinfelds (LRA) un Edgars Laimiņš (JV). Par vietnieku izglītības, kultūras, sporta un sociālo lietu jomā sēdē ievēlēja Gunti Safranoviču (LZS), bet par domes priekšsēdētāja vietnieku tautsaimniecības un attīstības jomā kļuva Feldmanis. Abi guvuši desmit domnieku atbalstu.

Sēdē piedalījās 18 no 19 deputātiem.

Jau ziņots, ka Gaigalis amatā ievēlēts ar desmit deputātu balsīm, opozīcijā atstājot līdz šim novadā valdošo LZS. Gaigaļa vadītājā koalīcijā sākotnēji iekļāvās četri NA deputāti, trīs Latvijas Reģionu apvienības pārstāvji, divi "Jaunās vienotības" deputāti un Feldmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu