Pašmāju rotu māksliniece startē izstādē Venēcijā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Vladimirs Svetlovs

Venēcijā, galerijā "Imagoars" notiek izstāde "VENEZIA e AMORE" (no itāļu val. ''Venēcija un Mīlestība''), kurā ar savu kolekciju "Biblioteca Veneta (no latīņu val. ‘'Venetu Bibliotēka’') piedalās arī pašmāju rotu māksliniece Anna Fanigina.

Māksliniece par savu ideju saka tā: ''Kolekciju var sadalīt divās tematiskās daļās. Vienu no tām sastāda rotas no sudraba un sarkana organiskā stikla ar dažādu dzejnieku un rakstnieku citātiem, kas veltīti Venēcijai. Otra kolekcijas daļa ir rotas ar ziliem un caurspīdīgiem akmeņiem, ar gravējumiem par ūdens stihijas tēmu un filozofa Talesa darbu fragmentiem, kurš par Visuma pamatu uzskatījis tieši šo stihiju.’'

Foto: Vladimirs Svetlovs

Latīņu valodas vārds venetus tulkojams kā ‘'jūras ūdens krāsā, debesszils, zils’’ un venetu tautības nosaukuma izcelsme meklējama indoeiropiešu vārdu saknē wen, kas, savukārt, tulkojas kā ‘'draudzīgs, mīlams’’. Tiešas vai netiešas sagadīšanās pēc visas šo vārdu nozīmes var attiecināt arī uz Venēciju un tās reģionu Veneto.

Kolekcija skatītājiem pasniegta kā instalācija, kas ar simbolisku debesszilu ūdeni piepilda galerijas fragmentu, nesot sevī rotas ar vēstījumiem par Venēciju un ūdeni šāvārda visplašākajā nozīmē. Ūdeni - kā elementu, kas plūst cauri Visuma artērijām un ir sinonīms mīlestībai un savienībai.

Foto: Vladimirs Svetlovs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu