Greznākā Ņiva, kāda jelkad ražota, - jubilejas modelis par 20 000 eiro (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lada Ņiva
Lada Ņiva Foto: Publicitātes foto

Vācijas uzņēmums Partisan Motors, kas pirms vairākiem gadiem pasaules medijos ūdeņus sakūla ar ziņu par automobili, kam dod 100 gadu garantiju, tagad pieteicis mūsu pusē labi pazīstamās Lada Ņiva ekskluzīvo versiju.

Ņiva ir viens no tiem automobiļiem, kas tiek ražots gadu desmitiem un nenoveco. Nav jau arī kam novecot, jo modelis iznāk jau kopš 1977. gada, un kopš tā laika tāds arī ir palicis. Motors cits, elektronika modernāka, lukturi citādi, bet automobiļa forma un būtība nav mainījusies. Tas aizvien ir plašam patērētāju lokam pieejams neliela izmēra apvidus auto. 

Klasiskā Ņiva Krievijā maksā no 650 000 rubļu
Klasiskā Ņiva Krievijā maksā no 650 000 rubļu Foto: Publicitātes foto

Krievijā jauna Ņiva maksā no 649 900 rubļiem, kas ir aptuveni 7700 eiro. Nav daudz, taču par šo naudu pircējs saņem "visplikāko" versiju. Tiem, kas no personīgā auto gaida un cer saņemt vairāk, Partisan motors tagad piedāvā Ņivas ekskluzīvo ierobežotas sērijas versiju. Interesanti, ka modelis nodēvēts par 50. gadadienas modeli, tātad atceroties nevis ražošanas sākumu, bet gan gadu, kad funkcionāri pieņēma lēmumu, ka vajag radīt Padomju Savienības neizbraucamajiem lauku apvidiem piemērotu vieglo automobili.

Magdeburgā bāzētais Partisan Motors jubilejas modeli izgatavots 50 eksemplāru sērijā, kas no standarta Ņivām atšķirsies visai ievērojami, turklāt ne tikai ar daudz augstāku cenu. Zem motora pārsega nekādas izmaiņas nav paredzētas, tādēļ uz priekšu mazo apvidus auto dzen jau zināmais 1,7 litru atmosfēriskais motors ar 83 zirgspēkiem. Transmisija ar piecu pakāpju pārnesumkārbu un pazeminātajiem pārnesumiem arī palikusi bez izmaiņām.

Foto: Publicitātes foto

Starp lietām, kas ir jaunas, var uzskaitīt jaunus vieglmetāla diskus ar BF Goodrich bezceļu riepām, uzlikas uz sliekšņiem un riteņu arkām, jumta reliņus, jaunus bamperus un līdz jumta malai paceltu gaisa ieplūdes "skursteni". Tā kā klīrenss ir nedaudz augstāks, var pieņemt, ka apvidū uzlabotā Ņiva brauc labāk nekā standarta modelis. Salonā uzskatāmākie jaunumi ir ar melnu mākslīgo ādu apvilkti un sarkaniem diegiem nošūti sēdekļi. 

Foto: Publicitātes foto

Automobilis ar pilnveidojumu kompleksu Vācijā maksā 19 900 eiro. Daudz pat tik pārtikušai valstij, taču jāsaka, ka cena ir pamatota. Tā kā AvtoVAZ no Rietumeiropas tirgus aizgāja jau pirms diviem gadiem, jo stingro izmešu prasību un zemo pārdošanas apjomu dēļ vairs neatmaksājās turēt pozīcijas Vecajā pasaulē, Partisan Motors visas 50 apdarīšanai paredzētās mašīnas speciāli importēja no Krievijas, kas arī izskaidro augsto gala cenu. 

Lada Ņiva
Lada Ņiva Foto: Publicitātes foto
Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu