Bordāns aicina stimulēt vakcinēšanos pret Covid-19 pa "individuāliem kanāliem" (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrībai būtu jāmeklē individuāli veidi, kā uzrunāt pašlaik pret Covid-19 vēl nevakcinētos cilvēkus, vēršoties pie viņiem individuāli un neuztverot nevakcinētu personu kā ienaidnieku, neapsaukājot un neizdarot milzīgu spiedienu, šodien pēc valdības sēdes izteicās "Jaunās konservatīvās partijas" līderis Jānis Bordāns.

Politiķis šo rosinājumu īpaši adresēja jauniešiem, kas jau izdarījuši izvēli par labu potei pret koronavīrusu. "Visi jaunieši - lūdzu, uzrunājiet savus vecākus un vecvecākus, visus, kurus jūs zināt, ka nav vakcinējušies," sacīja tieslietu ministrs.

Pēc Bordāna vārdiem, tā kā konkrētā slimība cirkulē visā sabiedrībā, to nebūs iespējams kontrolēt, slēdzot skolas - jārīkojas visai sabiedrībai vakcinējoties, lai bērni vismaz šogad varētu iet mācīties klātienē.

Kā ziņots, pirmdien Latvijā vakcīnas pret Covid-19 pirmo, otro vai tā dēvēto trešo devu saņēmuši 3734 cilvēki, bet pilnībā vakcinēto Latvijas iedzīvotāju īpatsvars sasniedzis 46,02%, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā jaunākā informācija, kas gan vēl neiekļauj visus datus par pēdējām dienām.

Līdz šim kopumā Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 937 495 personas, bet vakcinācijas kursu pabeiguši 866 254 cilvēki, kas atbilst 46,02% Latvijas iedzīvotāju, aprēķinos izmantojot Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datus par provizorisko iedzīvotāju skaitu valstī 2021.gada jūlija sākumā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu