Jauns video raisa jautājumu, kā Tesla Cybertruck varēs atvērt durvis (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Cybertruck Owners Club

Futūristiskajam un šķietami neuzveicamajam Tesla pikapam Cybertruck jau bija jāatrodas rūpnīcā uz konveijera, tomēr izstrāde kavējas un pircējiem jātrenē pacietība, gaidot savas mašīnas. Bet ir arī labas ziņas - jo vairāk laika auto pavada izstrādes nodaļās, jo mazāk bērnu slimību tam būs un jo vairāk novatorisku risinājumu tas piedāvās.

Sevišķi tas attiecas uz tādu kompāniju kā Tesla, kas ik pa laikam izsludina satriecošus izgudrojumus, ko plāno ieviest sērijveida ražošanā. Piemēram, rodsters, kura izstrāde arī ir ievilkusies, būs aprīkojums ar auksta gaisa paātrinātājiem, bet vēl pavisam nesen Tesla patentēja vējstikla tīrīšanas tehnoloģiju, izmantojot lāzerus.

Tāpēc diezgan pamatotas ir aizdomas, ka Tesla sērijveida automobiļi masveidā iegūs durvis, kuru atvēršanai nevajadzēs rokturus. Uz šādām idejām vedina video ar Tesla Cybertruck pikapa prototipu, kas nofilmēts autostāvvietā. Video publicēts Cybertruck Owners Club forumā (www.cybertruckownersclub.com), kur tas izraisīja asas diskusijas.

Jāteic gan, ka pilnīgi gludām durvju virsmām nevajadzētu būt lielam pārsteigumam, jo Tesla vadītājs Īlons Masks jau pavasarī ieminējās, ka viņa kompānijas izstrādātajam pikapam vispār nebūs nekādu rokturu. Pat ne izbīdāmu. Ja kāds toreiz domāja, ka tas ir joks, tad, lūk, ir atbilde, ka tas nav nekāds joks.

Par tehnoloģiju, kas palīdz iekļūt mašīnā, ja tai ir durvis bez rokturiem, detalizētas informācijas nav. Tāpēc atliek vien minēt, ka Cybertruck un vēlāk, iespējams, arī citiem zīmola modeļiem būs jauna durvju bezkontakta atvēršanas iespēja, izmantojot keyless sistēmas vai apkārtskata kameru funkcijas, vai, piemēram, skārienjutīgu unlock punktu uz durvīm, kuru atliek vien noglāstīt. 

Tesla pikaps pasaules pirmizrādi piedzīvoja jau 2019. gadā, un ražošanā tam bija jānonāk ne vēlāk kā šogad. Tomēr tagad zināms, ka Cybertruck konveijeri sāks rūkt ne ātrāk kā 2022. gadā. Pašas kompānijas interesēs būtu sākt ražošanu pēc iespējas ātrāk, jo uzņēmums Rivian savu elektrisko pikapu R1T ražo jau kopš septembra vidus un arī Ford F-150 Lightning ir gatavs masveida ražošanai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu