Tiesa liek Krievijas žurnālistam maksāt kompensāciju "apvainotajam" Nīderlandes blogerim (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Maskavas tiesa likusi pētnieciskās žurnālistikas izdevuma “The Insider” galvenajam redaktoram Romānam Dobrohotovam izmaksāt 156 000 rubļu (aptuveni 1860 eiro) kompensāciju nīderlandiešu blogerim, kuru Dobrohotovs “apvainojis”, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Šopavasar pret Dobrohotovu tika ierosināta lieta par apmelošanu. Tā sākta pēc Nīderlandes blogera Maksa van der Verfa sūdzības, ka Dobrohotovs viņu nepatiesi apvainojis.

Dobrohotovs 2020.gadā apsūdzēja van der Verfu dezinformācijas izplatīšanā par 2014.gadā virs Austrumukrainas notriektās Malaizijas lidmašīnas lietu un pavēstīja, ka šis blogeris strādā Krievijas izlūkdienestu labā.

Van der Verfs no Dobrohotova pieprasīja divu miljonu rubļu (23 900 eiro) kompensāciju. Viņa advokāte jau paziņoja, ka tiesas noteiktais kompensācijas apmērs tikšot pārsūdzēts.

Lieta tika ierosināta pēc tam, kad Dobrohotovs 2020.gadā apsūdzēja kādu Nīderlandes blogeri dezinformācijas izplatīšanā par 2014.gadā virs Austrumukrainas notriektās Malaizijas lidmašīnas lietu un pavēstīja, ka šis blogeris strādā Krievijas izlūkdienestu labā.

Šā gada jūlijā Krievija iekļāva “The Insider” “ārvalstu aģentu” sarakstā.

Toreiz Dobrohotovs uzsvēra, ka izdevums savu darbību turpinās ierastā režīmā un nepakļausies Krievijas likumiem, tāpēc ka “The Insider” ir reģistrēts Latvijā.

“The Insider” dibināts 2013.gadā un tas specializējas izmeklējošajā žurnālistikā. “The Insider” kopā ar projektu “Bellingcat” izmeklējis vairākas skaļas lietas, tostarp Krievijas līdzdalību Malaizijas lidmašīnas notriekšanā virs Austrumukrainas un Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu.

Dobrohotovs nesen paziņoja par aizbraukšanu no Krievijas. Oktobrī pret viņu tika ierosināta krimināllieta par nelikumīgu Krievijas robežas šķērsošanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu