Mēneša laikā Vidzemes slimnīcā stacionēti 128 Covid-19 pacienti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Mēneša laikā, kopš Vidzemes slimnīca atsāka Covid-19 saslimušo uzņemšanu, slimnīcā stacionēti 128 pacienti, tajā skaitā 27 bijuši vakcinēti, informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Ceturtdien Vidzemes slimnīcā ārstējas 38 Covid-19 pacienti, trim pacientiem ir smaga slimības gaita.

Brila informēja, ka pagājušajā diennaktī slimnīcā stacionēti četri pacienti, bet no slimnīcas izrakstīti pieci pacienti.

Kā vēstīts, Vidzemes slimnīca pašlaik vēl nav lēmusi par atsevišķu plānveida pakalpojumu ierobežošanu, un šāds lēmums būs atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas attīstības un saslimušo skaita pieauguma.

Pašlaik Vidzemes slimnīcā Covid-19 pacientu ārstēšanai pārprofilētas 58 gultas, tajā skaitā sešas gultas intensīvajā terapijā. Situācija ar Covid-19 pacientiem ātri var mainīties, un esošā raksturojama kā saspringta, atzina Brila.

"Iepriekšējā Covid-19 vilnī Vidzemes slimnīcā, pārprofilējot citas nodaļas un ņemot vērā pieejamos cilvēkresursus, Covid-19 saslimušo ārstēšanai bija atvērtas 70 gultas, tajā skaitā sešas reanimācijas gultas. Tas arī varētu būt maksimālais Covid-19 pacientu skaits, ko Valmierā var uzņemt un ārstēt. To pārsniedzot, nāktos būtiski ierobežot pārējo veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību," sacīja Brila.

Viņa uzsvēra, ka līdz šim Vidzemes slimnīca turpina nodrošināt neatliekamo medicīnisko palīdzību un līdzšinējā apmērā sniedz pārējos veselības aprūpes pakalpojumus gan stacionārā, gan ambulatori.

Jau ziņots, ka Valsts operatīvā medicīniskā komisija ceturtdien nolēmusi Latvijas medicīnas nozarē izsludināt ārkārtas situāciju, apstiprināja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Tas nozīmē, ka ārstniecības iestādes būs pilnvarotas brīvāk rīkoties ar saviem resursiem, lai sniegtu palīdzību gan Covid-19, gan neatliekamajiem pacientiem ar citām saslimšanām.

Veselības ministrijā iepriekš skaidroja, ka ārkārtas situācija medicīnā uztverama kā pēdējais signāls sabiedrībai, ka situācija ārstniecības iestādēs ir ļoti sarežģīta, un ir nepieciešams ikviena atbalsts cīņā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu