Lieciniece: Dēls mātei uzdāvināja viltotu sertifikātu; sieviete inficējās un nomira (131)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 7. oktobrī, ar ReTV sazinājusies kāda sieviete, kura nolēmusi vērsties policijā pēc tam, kad uzzinājusi, ka no Covid-19 mirusi kāda persona, kuras dēls, iespējams, mātei sagādājis viltotu Covid-19 sertifikātu, vēsta ReTV.

Santa (vārds mainīts) norāda, ka viņas rīcībā esošā informācija, kas saņemta no bojāgājušās ģimenes locekļiem, apstiprina, ka dēls savai mātei nopircis viltotu sertifikātu. Māte nesen inficējusies ar Covid-19 un mirusi.

Pēc Santas teiktā, dēls sertifikātu nopircis, lai māte bez testēšanas un vakcinēšanās varētu turpināt strādāt skolā.

"Dēls nopirka un uzdāvināja šo sertifikātu savai mātei, jo viņa ir skolotāja. Dēls par sertifikātu samaksājis 200-250 eiro. Principā dēls savai mātei uzdāvinājis nāvi. Tas vienkārši vairs neprasa nekādus komentārus! Ir jāziņo! Tas ir pilnīgs absurds," tā Santa, kura pēc notikušā nolēmusi vērsties policijā. 

Valsts policija apliecina, ka par notikušo sākta izmeklēšana.

Jau vēstīts, ka ReTV Ziņu dienesta rīcībā nonākusi informācija, ka Vidzemes slimnīcā no Covid-19 mirusi viena persona, kurai bijis, iespējams, viltots vakcinācijas sertifikāts, un vēl vairākas personas, kurām ir šādi nelegāli dokumenti, ārstējas slimnīcā ar smagu slimības gaitu. Notikušo jau izmeklē Valsts policija, un ierosināts kriminālprocess. Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska uzsver - saslimšanas gadījumā krāpniecības faktu noslēpt neizdosies. ReTV Ziņu dienests arī vēsta, ka, iespējams, ir nojaušams, kura ārstniecības prakse veikusi nelikumīgas darbības.

Komentāri (131)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu