Tukuma novadā aiztur autovadītāju ar viltotu vadīšanas apliecību un cita auto numurzīmi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu policija.
Ceļu policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrdien Tukuma novadā aizturēts autovadītājs ar viltotu vadīšanas apliecību, turklāt viņš braucis ar transportlīdzekli, kuram bijusi cita auto numurzīme, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Tukuma novada Kandavas pagastā, pildot dienesta pienākumus, policisti apturēja automašīnu "Volkswagen Golf". Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka automašīnas valsts reģistrācijas numura zīme atbilst automašīnai "Mazda Premacy". Tāpat likumsargi konstatēja, ka apturētajam transportlīdzeklim ir izgriezti VIN numuri.

Pārbaudot dokumentus, automašīnas vadītājs uzrādīja Lietuvā izdotu transportlīdzekļa vadīšanas apliecību, kas izrādījās izsniegta citai personai un kaimiņvalstī ir anulēta.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 275.panta pirmo daļu par dokumenta viltošanu un izmantošanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var tikt piemērots sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu