"Jēkabpils siltums" neplāno palielināt apkures tarifu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tradicionālā trušu un grauzēju izstāde "Paulīne un viņas draugi" Latvijas Dabas muzejā.
Tradicionālā trušu un grauzēju izstāde "Paulīne un viņas draugi" Latvijas Dabas muzejā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Šajā apkures sezonā SIA "Jēkabpils siltums" nepalielinās spēkā esošu siltumenerģijas tarifu, informēja Jēkabpils novada pašvaldībā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Karpenko skaidroja, ka Jēkabpilī uzņēmuma klientiem šajā apkures sezonā paliks pašlaik spēkā esošais siltumenerģijas tarifs, kas ir spēkā no 2018.gada septembra un ir 54,22 eiro par megavatstundu.

Tomēr situācija kopumā ir ļoti sarežģīta, jo, sākoties jaunajai apkures sezonai, krietni sadārdzinājušās dabas gāzes, elektrības un citu energoresursu cenas, norādīja Karpenko. Tāpēc uzņēmumam nāksies strādāt ar zaudējumiem, jo uzņēmums par energoresursu maksā krietni vairāk nekā saņem no klientiem saskaņā ar noteikto tarifu par piegādāto siltumenerģiju.

Tie zaudējumi, kas būs radušies uzņēmumam, tiks iekļauti nākamajā tarifā. Uzņēmums ir sācis darbu pie jauna tarifa projekta izstrādes. Plānots, ka jaunais tarifs stāsies spēkā tikai no nākamās apkures sezonas.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Jēkabpils novada pašvaldībai piederošā "Jēkabpils siltuma" apgrozījums 2020.gadā bija 3,235 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 352 424 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu