Aiztur organizētās noziedzības grupējumu par mēģinājumu nelegāli šķērsot robežu ar 1,4 miljoniem eiro (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē septembrī sākti divi kriminālprocesi par organizētās noziedzības grupējuma organizētu noziedzīgi iegūtas skaidras naudas pārvietošanu pāri Latvijas robežai kopumā 1,4 miljonu eiro apmērā, pavēstī pārstāvji.

Šā gada septembrī uz valsts iekšējās robežas tika veikta muitas kontrole kādam Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim. Tā vadītājs apliecināja, ka pie viņa neatrodas preces vai skaidra nauda, kas būtu jādeklarē vai kuru pārvietošana pāri muitas robežai ir aizliegta, vai ierobežota.

Tomēr, veicot padziļināto muitas pārbaudi, piesaistot VID Muitas pārvaldes kinologu ar dienesta suni, automašīnā tika atklāti slēpņi, kuros atradās 26 iepakojumi ar dažāda nomināla eiro banknotēm, kopā 717 120 eiro apmērā. Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešajā daļā paredzētajiem noziedzīgiem nodarījumiem - par iespējamu noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Kriminālprocesā kopā veiktas 15 kratīšanas, kuru laikā atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi - 9920,33 eiro, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Foto: VID

Četras personas atzītas par aizdomās turētām, no tām vienai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, savukārt pārējām ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Jau iepriekš tika sniegta informācija, ka septembrī Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess par, iespējams, noziedzīgi iegūtas skaidras naudas 706 140 eiro apmērā pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija netiek sniegta.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu