Skandālā iesaistītā SVF vadītāja saglabā amatu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) pirmdien paziņoja, ka tā vadītāja Kristalina Georgijeva saglabās savu amatu, neskatoties uz viņai izteiktajām apsūdzībām par datu manipulēšanu.

Juristu firmas "WilmerHale" veikta izmeklēšana liecina, ka Georgijeva savā iepriekšējā darbavietā Pasaules Bankā (PB) likusi darbiniekiem mainīt reitingu "Doing Business", lai izpatiktu Ķīnai.

Nedēļas nogalē SVF valde kārtējo reizi tikās ar "WilmerHale" pārstāvjiem un Georgijevu.

SVF pirmdien norādīja, ka prezentētā informācija nav pārliecinoši pierādījusi, ka Georgijeva veikusi neatbilstošu rīcību attiecībā uz "Doing Business 2018" ziņojumu, kad viņa atradās PB vadītājas amatā.

"Aplūkojot prezentētos pierādījumus, padome atkārtoti apstiprina savu pilnīgu uzticību vadītājas spējai turpināt efektīvi veikt savus pienākumus," teikts SVF paziņojumā.

Jau ziņots, ka PB veidoja 2018.gada reitingu, kamēr bankas vadība bija iesaistījusies sensitīvās sarunās saistībā ar tā aizdevumu kapitāla palielināšanu, kas balstījās uz vienošanās panākšanu ar Ķīnu un ASV.

Dažas nedēļas pirms reitinga publiskošanas 2017.gada oktobra beigās PB tā laika prezidents Džimjons Kims un galvenā izpilddirektore Georgijeva lūdza darbiniekiem aplūkot iespējas atjaunināt metodoloģiju attiecībā uz Ķīnu, liecina juristu firmas "WilmerHale" veiktā izmeklēšana.

Kims pārrunāja reitingu ar Ķīnas augstākā līmeņa amatpersonām, kurus neapmierināja valsts atspoguļojums tajā, un viņa palīgi ierosināja diskusijas attiecībā uz šī rezultāta uzlabošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu