Polijas premjers opozīciju apsūdz melos par "Polexit" (3)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Polijai nav vēlmes izstāties no Eiropas Savienības (ES), otrdien paziņoja Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis, apsūdzot opozīcijas politiķus, ka tie izplata melus par iespējamu "Polexit".

"Mūsu mīļā opozīcija cenšas dot mājienus, ka mēs vēlamies savienību vājināt, pametot ES," Višegradas četrinieka valstu samitā Budapeštā sacīja premjers. "Tā pašsaprotami nav tikai viltus ziņa, tas ir kas ļaunāks - tie ir meli, kuru mērķis ir vājināt savienību."

Polijā valdošā nacionāli konservatīvā partija "Likums un taisnīgums" vairākkārt norādījusi, ka ES vadība pārkāpj savu mandātu, cenšoties apturēt tieslietu sistēmas reformu Polijā.

"Briselei vajadzētu koncentrēties uz drošību, terorisma apturēšanu un ekonomisko sadarbību ar citām valstīm," sacīja Moraveckis.

Jau ziņots, ka Polijas Konstitucionālais tribunāls ceturtdien nolēma, ka daži ES līguma panti nav savienojami ar Polijas konstitūciju, izsaucot kārtējo bloka krīzi un vairojot runas par Polijas iespējamo izstāšanos no ES.

Moraveckis, atzinīgi novērtējot tiesas spriedumu, jau iepriekš uzsvēris, ka Polija nevēlas pamest ES, taču pret katru no dalībvalstīm ir jāizturas ar cieņu un kā pret līdztiesīgu partneri.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, kurš viens no nozīmīgākajiem Polijas sabiedrotajiem ES, sestdien parakstīja dekrētu, atzinīgi vērtējot Polijas Konstitucionālā tribunāla spriedumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu